Serierecensie: epische en onvergetelijke oorlogserie Band of Brothers staat nu op Netflix

Serierecensie: epische en onvergetelijke oorlogserie Band of Brothers staat nu op Netflix
Gemaakt door Steven Spielberg en Tom Hanks

Film :

Vanaf 15 september is de serie Band of Brothers te zien op Netflix. Het beroemde oorlogsdrama wordt door vele mensen gezien als één van de beste series ooit gemaakt en was al op HBO Max te streamen, maar zal vanaf nu door een deal met HBO ook op Netflix te zien zijn.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Ordinary men. Extraordinary times
Het verhaal begint met de training in Amerika voorafgaand aan de landing in Normandië en eindigt in het "Adelaarsnest" van Adolf Hitler, aan het einde van de oorlog. Band of Brothers is gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen Ambrose.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★★

Entertainment-score: 85% | IMDb ★ 9,4

Deze tiendelige televisieserie uit het jaar 2001 over de laatste maanden van de Tweede Wereldoorlog mag je eigenlijk niet missen. Het is een co-productie van regisseur Steven Spielberg en acteur Tom Hanks, waarin de rol van de Easy Company van het 506th Parachute Infantry Regiment, US 101st Airborne Division, in de oorlog wordt getoond. De serie begint met de training in Amerika voorafgaand aan de landing in Normandië en eindigt in het "Adelaarsnest" van Adolf Hitler, aan het einde van de oorlog. Band of Brothers is gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen Ambrose. Deze topserie is een kijkervaring die je maar je zelden ziet, mede door uitblinkende cast, krachtig verhaal en imponerende beelden. Een dikke aanrader. Vijf sterren.

Cast
Naast Damian Lewis (Homeland) en Ron Livingston (The Conjuring) is onder andere ook Frank John Hughes (The Sopranos) te zien in deze serie. Deze productie is geregisseerd door Tom Hanks en Steven Spielberg (Saving Private Ryan).

De cast van de serie 'Band of Brothers'

Vanaf 15 september 2023 is de serie Band of Brothers te streamen op Netflix. Genre: drama, oorlog. Deze serie bevat 10 afleveringen van ongeveer 50 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's