Serierecensie: Tapie [Class Act] is nauwelijks interessante portretserie

Serierecensie: Tapie [Class Act] is nauwelijks interessante portretserie
Nu te zien op Netflix

Film :

Vanaf 13 september staat het eerste seizoen van Tapie, ook bekend onder de Engelse titel Class Act op Netflix. Het verhaal van Bernard Tapie komt ons niet bekend voor, maar dat kan juist wel een interessante invalshoek opleveren. Helaas valt ook dit flink tegen. Lees hier de recensie van Tapie.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Openbaar figuur
Een supergedreven man uit de arbeidersklasse wordt een van de meest controversiële openbare figuren van Frankrijk in deze gedramatiseerde biopic over Bernard Tapie.

Beoordeling van Gids.tv: ★★½

Entertainment-score: 56% | IMDb ★ 5,6

We zien best veel portretten van bekende mensen op Netflix - recent bijvoorbeeld nog de serie Bardot over Brigitte Bardot, maar soms ook van minder bekende mensen met een interessant verhaal. Het verhaal van Bernard Tapie staat vooral bol van zelfbevlekking: in de eerste aflevering al wil Bernard instant famous worden, ofwel: direct beroemd. Die houding veranderd niet gedurende de serie, waardoor het zo nu en dan saai en oninteressant is. De gedachten achter deze serie zijn interessant, maar de uitvoering is helaas (opnieuw) niet interessant genoeg om op te vallen in dit overvolle serielandschap. 2,5 ster.

Cast
Naast Laurent Lafitte (Elle) zien we ook Joséphine Japy (Breathe) en
Ivan Murphy (White Friar) in deze serie. Deze productie wordt geleid door Olivier Demangel en Tristan Séguéla.

Laurent Lafitte in 'Tapie'. Bron: Netflix

Vanaf 13 september 2023 is Tapie seizoen 1 te streamen op Netflix. Genre: biografie, drama. Aantal afleveringen: 7. Lengte afleveringen: ca. 45-65 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's