Recensie: Happy Single is ongemakkelijke romcom over liefde vol issues in prachtig Utrecht

Recensie: Happy Single is ongemakkelijke romcom over liefde vol issues in prachtig Utrecht
Met Jamie Grant en Juvat Westendorp

Film :

Vanaf 21 september is de film Happy Single te zien in de bioscopen. De prille romantiek tussen Mollie (Jamie Grant) en Otis (Juvat Westendorp) staat centraal, met als decor de stad Utrecht. Zal Mollie met onder andere bindingsangst en bemoeienis van derden toch de liefde vinden? Lees hier de filmrecensie van Happy Single.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Mollie
In dit verhaal volgen we Mollie. Iedere man die in de buurt van Mollie komt, wordt gewaarschuwd: ‘deze meid breekt je hart’. De psychologe – specialiteit echtscheidingen - doet niet aan blijvertjes, gelooft niet in voorbestemd en krijgt kriebels van de term ‘de ware’. Maar dan komt ze de knappe Otis tegen.

Acteur Peter Blok (Harm) en Henriëtte Tol (Lydia) in de film 'Happy Single'

Beoordeling van Gids.tv: ★★½

Entertainment-score: 64% | IMDb ★ 6,1

Met drie miljoen singles in Nederland zijn de divorce-feestjes een nieuw fenomeen. De film start met een scheidingsfeest waar een trouwjurk ritueel in brand wordt gestoken. Dat liefde niet over rozen gaat bewijst deze productie van Moedermaffia-regisseur Anna van Keimpema, met de sympatieke Juvat Westendorp en Jamie Grant in de hoofdrollen. Naast een paar leuke momenten en zeer belangrijke levenslessen in de finale brengt Happy Single weinig nieuws onder de zon. Het overbodige en clichématige typetje van Manuel Broekman (Frank) voegt weinig toe aan het verhaal, en komedie komt er vooral als er alcohol in het spel is. Fans van romcoms hebben met de leuke soundtrack en met soms zeer ongemakkelijke situaties toch een leuke tijd. Maar we hebben beter gezien. 2,5 ster.

Cast
Naast Jamie Grant (Zwaar Verliefd! 2) en Juvat Westendorp (Silverstar) zijn ook Sanne Langelaar (Candy & Bonita), Manuel Broekman (Feuten), Dick van den Toorn (Soof 3), Ellemijn Veldhuyzen van Zanten (Flikken Maastricht), Barbara Sloesen (Alles is zoals het zou moeten zijn), Andre Dongelmans (Only You), Oscar Aerts (Meskina), Maaike Martens (Verliefd op Cuba), Henriëtte Tol (Westenwind) en Peter Blok (Rampvlucht) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Anna van Keimpema (Moedermaffia).

Vanaf 21 september is de film Happy Single te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: romantiek & komedie. Tijdsduur: 93 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV