Recensie: The Wonderful Story of Henry Sugar van topregisseur Wes Anderson is pareltje in perfectie

Recensie: The Wonderful Story of Henry Sugar van topregisseur Wes Anderson is pareltje in perfectie
Met Benedict Cumberbatch en Ralph Fiennes

Film :

Vanaf 27 september is de film The Wonderful Story of Henry Sugar te zien op Netflix. Fans van topregisseur Wes Anderson (Asteroid City) kunnen hun hart op halen. Hij heeft de korte verhalen van Roald Dahl uit de stoffige kast getrokken, en dat blijkt een snoepje uit Andersons snoepfabriek te zijn met beeldschone perfectie. Lees hier de filmrecensie van The Wonderful Story of Henry Sugar.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Imdad Khan: ik kan zien zonder m'n ogen te gebruiken
Henry ontdekt een medisch rapport over een circusartiest Imdad Khan die door objecten heen kon zien. Dankzij Yogi Hardawar in India was deze man in staat geweest zijn unieke vaardigheid te ontwikkelen. Geïntrigeerd door dit verslag, probeert Henry deze zeer bijzondere gave zelf onder de knie te krijgen.

Acteur Dev Patel, Ben Kingsley en Richard Ayoade in de korte film 'The Wonderful Story of Henry Sugar'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 75% | IMDb ★ 7,2

Vanaf vandaag start een soort van Wes Anderson filmparade op Netflix. Want naast deze productie heeft hij ook Roald Dahls kortverhalen 'The Swan', 'The Ratcatcher' en 'Poison' bewerkt tot korte films. Elke dag na 27 september verschijnt er een ander film op de streamingdienst. Deze eerste film The Wonderful Story of Henry Sugar is gelijk een pareltje. Ook nu is de kenmerkende stijl te herkennen van deze bijzonder regisseur in kleurrijke decors in prachtige sfeer. Kers op de taart zijn de grote namen zoals Benedict Cumberbatch en Ralph Fiennes die we al vaker in films van deze regisseur hebben gezien. The Wonderful Story of Henry Sugar past goed op Netflix met 37 minuten speelduur, en blijft deze film (ondanks het snelle tempo) toch overzichtelijk en is soms erg grappig. Vier sterren.

Cast
Naast Benedict Cumberbatch en Ralph Fiennes zijn ook Dev Patel, Ben Kingsley en Richard Ayoade te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Wes Anderson (The Grand Budapest Hotel).

Vanaf 27 september 2023 is de korte film The Wonderful Story of Henry Sugar te zien op Netflix. Genre: Komedie, Avontuur. Tijdsduur: 37 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV