Recensie: in It Lives Inside zorgt een Indiase demonische kracht voor hel en verdoemenis

Recensie: in It Lives Inside zorgt een Indiase demonische kracht voor hel en verdoemenis
Van de producenten van Get Out en Us

Film :

Vanaf 28 september is de horrorfilm It Lives Inside te zien in de bioscopen. Met de rijke cultuur en folklore van India als rode draad, gaat het verhaal van start waar scherven geen geluk maar een hel op aarde brengen. Lees hier de filmrecensie van It Lives Inside.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

You can't contain evil
Het verhaal gaat over Sam (Megan Suri). Zij wil niets liever dan erbij horen op haar Amerikaanse highschool en probeert haar Indiase familie en cultuur te verbergen. Tot Sam's grote frustratie duikt haar oude beste vriendin Tamira ineens op met een mysterieuze glazen pot en begint zich steeds vreemder te gedragen. Sam is er klaar mee, gooit de pot stuk op de grond en daardoor wordt een duistere en eeuwenoude Indiase demoon ontketend.

Bron: Splendid Film

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 60% | IMDb ★ 5,7

Filmproducenten Raymond Mansfield en Sean McKittrick zorgden met Get Out en Us voor een sensatie in de bioscopen. De titels waren stuk voor stuk originele films die het afgezaagde horrorgenre een andere draai gaven. En die formule zie je terug in deze productie met een degelijke rol voor Megan Suri (Missing) die het monster uit de fles haalt. Een bij vlagen vermakelijke horrorfilm die toch het tienerpubliek het meest zal aanspreken. In deze soort van highschoolhorror zijn de jumpscares op één hand te tellen, en de film doet in de laatste 15 minuten aan als een B-film. Dan zie je toch echt dat er een man in het demonenpak zit. En dat is best jammer. 2,5 sterren.

Cast
Naast Megan Suri (Missing) en Neeru Bajwa (Criminal) zijn ook Betty Gabriel (Get Out) en Vik Sahay (Captain Marvel) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Bishal Dutta (Inferno).

Vanaf 28 september 2023 is de film It Lives Inside te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Horror, Thriller, Drama. Tijdsduur: 99 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's