Nieuw documentaireserie Bij ons op het AZC start maandag op NPO 2

Nieuw documentaireserie Bij ons op het AZC start maandag op NPO 2
Bewoners AZC in Zutphen een jaar lang gevolgd door camera’s

Kijktip :

Vanaf maandag kun je op NPO 2 kijken naar de vierdelige documentaireserie Bij ons op het AZC. In deze serie worden bewoners van het AZC in Zutphen een jaar lang gevolgd.

Bij ons op het AZC gemist? Kijk alle afleveringen terug via Gids.tv.

Asielzoekerscentrum opent de deuren
Asielzoekerscentra zorgen regelmatig voor een verhitte discussie. Vaak door angst zien we niet meer wat de situatie daar daadwerkelijk is, wie wonen en werken daar? Deze serie laat zien hoe de bewoners leven tussen hoop en vrees, in hun verlangen naar acceptatie en een vrij en veilig bestaan. Medewerkers delen hun toewijding en inspanningen om deze overgang zo goed mogelijk te laten verlopen.

Huwelijksaanzoek
In de eerste aflevering is het zomer, kinderen plonsen in het koele water, bewoners voetballen samen met begeleiders. Christiaan en Zain lijken na hun vlucht uit het duistere Syrië en hun verblijf in het overvolle tentenkamp van Ter Apel eindelijk in het azc van Zutphen hun plek te hebben gevonden. Christaan repareert fietsen en Zain werkt in de moestuin. Midden in de nacht, even na enen, vraagt Christiaan zijn geliefde Zain ten huwelijk. Sidney was 17 jaar toen hij uit Mali vertrok. Pas acht jaar later komt hij na een reis van gruwelijke ontberingen in Nederland aan. Nu wacht hij al maanden op de beslissing die hem wel of niet een nieuw leven zal geven.

Bij ons op het AZC is vanaf maandag 2 oktober wekelijks om 22.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Bij ons op het AZC terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV