Algerijnse asielzoekers veroorzaken 24/7 overlast in Drentse Nieuw-Weerdinge (Hart van Nederland)

Algerijnse asielzoekers veroorzaken 24/7 overlast in Drentse Nieuw-Weerdinge (Hart van Nederland)

Donderdag 29 juni 2023 om 11:29

In het Drentse Nieuw-Weerdinge zijn de bewoners het helemaal zat. Een groep asielzoekers uit het nabijgelegen asielzoekerscentrum in Ter Apel zorgt 24/7 voor overlast. Ze lopen door de tuinen, masturberen voor de ramen en stelen om aan geld te komen voor drugs.

Algerije
Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid Eric van der Burg is op bezoek en legt in Hart van Nederland uit waarom deze kleine groep niet aangepakt kan worden. De raddraaiers zijn bijvoorbeeld Algerijnen die niet uitgezet mogen worden omdat Algerije geen veilig land is. En dat weten ze. Vanaf volgende week is er een plan om versneld te beoordelen of ze mogen blijven en zo niet, dan moet 'het tuig' weg. Bewoners van Nieuw-Weerdinge moeten nog zien of met dit plan de zo gewenste rust weer terug zal keren.

Bekijk de beelden van Hart Van Nederland in de video hieronder. Heb je Hart Van Nederland gemist? Je kunt elke aflevering terugkijken bij Gids.tv.

Algerijnse <em>asielzoekers</em> veroorzaken 24/7 overlast in Drentse <em>Nieuw-Weerdinge</em> (<em>Hart van Nederland</em>) In het Drentse Nieuw-Weerdinge zijn de bewoners het helemaal zat. Een groep asielzoekers uit het nabijgelegen asielzoekerscentrum in Ter Apel zorgt 24/7 voor overlast. Ze lopen door de tuinen, masturberen voor de ramen en stelen om aan geld te komen voor drugs. AlgerijeStaatssecretaris van Justitie en Veiligheid Eric van der Burg is op bezoek en legt in Hart van Nederland uit waarom deze kleine groep niet aangepakt kan worden. De raddraaiers zijn bijvoorbeeld Algerijnen die niet uitgezet mogen worden omdat Algerije geen veilig land is. En dat weten ze. Vanaf volgende week is er een plan om versneld te beoordelen of ze mogen blijven en zo niet, dan moet 'het tuig' weg. Bewoners van Nieuw-Weerdinge moeten nog zien of met dit plan de zo gewenste rust weer terug zal keren. Bekijk de beelden van Hart Van Nederland in de video hieronder. Heb je Hart Van Nederland gemist? Je kunt elke aflevering terugkijken bij Gids.tv. Bekijk ook Harde woorden Eric van der Burg over misdragingen asielzoekers: 'Dat is tuig' (video) Bekijk deze video » Zien: Geert Wilders woedend over asielbeleid en haalt uit naar minister Dilan Yesilgöz Bekijk deze video » Caroline van der Plas wil normale discussie over humane opvang (Renze) Bekijk deze video »
Nieuws :


Actuele video's

Meer actuele video's