Dierendag 2023: De beste films over dieren op Netflix, andere streamingdiensten en in de bioscoop

Dierendag 2023: De beste films over dieren op Netflix, andere streamingdiensten en in de bioscoop
Met We Bought a Zoo, DogMan en meer

Film :

Het is vandaag 4 oktober 2023 en dat is de dag die traditioneel in het teken staat van dieren. Gids.tv heeft de liefste, mooiste en beste films over onze dierenvrienden op een rij gezet.

Gids.tv geeft je regelmatig de beste tips over welke films en series je kunt kijken op alle streamingdiensten. Bekijk alle overzichten van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

DogMan (2023)

Bioscoop | Gids.tv: ★★★★ | IMDb ★ 6,5

Dat we dieren vaak beter kunnen vertrouwen dan mensen bewijst deze fantastische film van The Fifth Element-regisseur Luc Besson. Wel geschikt voor zestien jaar en ouder. Lees hier waar je de film DogMan kunt kijken.

Lees ook onze filmrecensie van DogMan

Knor (2022)

Prime Video | Gids.tv: ★★★★ | IMDb ★ 7,3

Bron: Gusto entertainment
Deze bijzondere Nederlandse animatiefilm is gebaseerd op het kinderboek De Wraak van Knor van schrijfster Tosca Menten. Als de negenjarige Babs van haar opa Tuitjes varkentje Knor cadeau krijgt, moet ze er alles aan doen om hem van haar ouders te mogen houden. Lees hier waar je de film Knor kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Knor.

My Octopus Teacher (2020)

Netflix | Gids.tv: ★★★★ | IMDb ★ 8,1

Bron: Netflix
Volg het ontroerende en indrukwekkende verhaal van filmmaker Craig Foster. Hij die in een depressie terecht is gekomen. Craig vindt gek genoeg troost bij een octopus. Niet het meest knuffelige dier in het dierenrijk, maar in deze film blijkt dat mensen en octopussen meer gemeen hebben dan je zou denken. Een dikke aanrader, en zakdoeken paraat. Lees hier waar je de film My Octopus Teacher kunt kijken.

Inside the Mind of a Cat (2022)

Netflix | Gids.tv: ★★ | IMDb ★ 7,6

Bron: Netflix
Houden katten van mensen? En luistert een kat naar zijn eigen naam? Slimme kat Carl laat de antwoorden zien terwijl circus kat Dasha de kunstjes doet. In deze fascinerende en schattige documentaire duiken experts in het kattenbrein om de ware capaciteiten van het harige huisdier te onthullen. Lees hier waar je de film Inside the Mind of a Cat kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Inside the Mind of a Cat.

We Bought a Zoo (2011)

Disney+ | IMDb ★ 7,1

Bron: Warner Bros
Deze toch wel mierzoete film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van voormalig Guardian journalist Benjamin Mee (Matt Damon) die na de dood van zijn vrouw een vervallen dierentuin op het Amerikaanse platteland koopt van zijn laatste spaargeld. Een echte familiefilm met komedie en de nodige drama. Lees hier waar je de film We Bought a Zoo kunt kijken.

The Jungle Book (2016)

Disney+| Gids.tv: ★★★★ | IMDb ★ 7,4

Wie zin heeft in een wilde beestenboel met Mogli in de hoofdrol, zit helemaal goed met deze prachtige live-action film uit het jaar 2016. Met de stemmen van onder ander Bill Murray, Scarlett Johansson en Christopher Walken. Overigens is de animatiefilm met dezelfde naam een grotere aanrader en ook die is gewoon te zien op Disney+. Lees hier waar je de film The Jungle Book kunt kijken.

Bekijk alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series in de (thuis)bioscoop op Gids.tv. En zie hier welke films er nu in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

Actuele video's

Meer actuele video's