Recensie: Inside the Mind of a Cat laat vooral de kattenliefhebber spinnen van plezier

Recensie: Inside the Mind of a Cat laat vooral de kattenliefhebber spinnen van plezier
Luchtige infotainment over poezen en katers

Film :

Vanaf 18 augustus is de documentaire Inside the Mind of a Cat te zien op Netflix. Houden katten van mensen? En luistert een kat naar zijn eigen naam? Slimme kat Carl laat de antwoorden zien terwijl circus kat Dasha de kunstjes doet. Lees hier de filmrecensie van Inside the Mind of a Cat.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Miauw! Miauw! Miauw!
In deze documentaire duiken experts in het kattenbrein om de ware capaciteiten van het harige huisdier te onthullen. Ook gaan we de katten-geschiedenis in over hoe het allemaal begon, en waarom deze dieren zo populair zijn op internet. Katten in alle soorten en maten, en slimmer dan dat wij allemaal denken.

Beoordeling van Gids.tv: ★★

Entertainment-score: 55% | IMDb ★ 7,6

Filmmaker Andy Mitchell interviewde de crème de la crème van de kattenexperts uit de academische wereld voor deze documentaire van ruim een uur. We gaan de hele wereld over, van Japan - waar katten zeer populair zijn - tot het oude Egypte en dan weer naar Cyprus waar het voor de beesten allemaal begon. Soms best vermakelijk, maar niet altijd even boeiend. De lachwekkende testen: Wie kiest kater Carl, een wildvreemde of zijn baasje? Het antwoord laat zich raden. Ook de kunstjes van circuskat Dasha zijn vrij antiek en niet helemaal meer van deze tijd. Desalniettemin, voor fans van deze prachtige huisdieren is de parade van poezenbeesten (groot en klein) een feest voor de ogen, maar de docu zelf brengt bijzonder weinig nieuws onder de zon. Twee sterren.

Cast
Naast Dr. Kristyn Vitale, Dr. Bruce Kornriech en Dr. Saho Takagi zijn ook poes Dasha en Carl te zien in deze docu. Deze productie is geregisseerd door Andy Mitchell.

Bron: Netflix

Vanaf 18 augustus is deze docu Inside the Mind of a Cat te zien op Netflix. Genre: Documentaire, familie.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV