Formule 1 GP van Qatar live op tv en online: hoe laat zie je de race?

Formule 1 GP van Qatar live op tv en online: hoe laat zie je de race?
Gaat Max Verstappen wereldkampioen worden?

Sport :

Het is bloedheet in Qatar op het moment van schrijven: het gaat dus een zware race worden. Voor Max Verstappen is het naast een zware ook een belangrijke race, want hij kan, als hij de race en de sprintrace wint, wereldkampioen worden. Gaat hem dat dit weekend lukken of zijn er nog te veel obstakels? Vanaf vrijdag 6 oktober is het volledige Formule 1-raceweekend te zien bij onder meer Viaplay en F1TV Pro.

Lees hier waar je de Formule 1 in 2023 kunt kijken.

Meer punten
Op het circuit van Qatar wordt dit jaar geen traditioneel weekend verreden, maar een weekend met een sprint shootout en een sprintrace op de zaterdag. Dit is ook de reden dat Verstappen dit weekend al wereldkampioen kan worden: er zijn gewoonweg meer punten te verdelen. Als Verstappen zondag al met de beker in zijn handen wil staan, moet hij wel alles winnen. Dat lukte hem vorig jaar niet: toen werd hij door een straf in de kwalificatie uiteindelijk tweede.

Tijdschema GP van Qatar 2023

Vrijdag 6 oktober

  • 15.30 uur: vrije training 1
  • 19.00 uur: kwalificatie (samenvatting)

Zaterdag 7 oktober

Zondag 8 oktober

Lees ook de volledige kalender van het Formule 1 seizoen van 2023.

Viaplay
Het seizoen 2023 wordt voor de tweede keer uitgezonden door streamingdienst Viaplay. De dienst kun je natuurlijk online vinden, maar voor de Formule 1 is ook een speciale zender beschikbaar gemaakt.

De Formule 1 GP van Qatar is op zondag 8 oktober om 14.00 uur te zien bij Viaplay en F1TV Pro. Vanaf vrijdag 6 oktober zijn ook de vrije trainingen en de kwalificatie te zien op Viaplay en F1TV Pro. Lees en bekijk alle aankondigingen, tijdschema's, samenvattingen en hoogtepunten van de Formule 1 in ons Formule 1-dossier.

Actuele video's

Meer actuele video's