Recensie: Fair Play is bijzondere thriller waarin seks de sleutelrol speelt

Recensie: Fair Play is bijzondere thriller waarin seks de sleutelrol speelt
Met Alden Ehrenreich en Phoebe Dynevor

Film :

Vanaf vrijdag 6 oktober staat de film Fair Play op Netflix. Twee veelbelovende acteurs van formaat staan tegenover elkaar in deze thriller die op zichzelf net zo veelbelovend is. Komt het er ook daadwerkelijk uit? Lees hier de recensie van Fair Play.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Prijskaartje
Het zopas verloofde stel Emily en Luke is dolverliefd. Wanneer een felbegeerde promotie in een keiharde financieel bedrijf te grabbel gegooid wordt, verandert de dynamiek tussen het koppel. Luke en Emily hebben torenhoge ambities, maar de weg naar succes komt met een prijskaartje.

Phoebe Dynevor en Alden Ehrenreich in 'Fair Play'. Bron: Netflix

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 75% | IMDb ★ 7,1

Het eerste uur van deze film is redelijk tam, maar de subtiliteit gaat stiekem toch onder je huid zitten. Dat wordt mede mogelijk gemaakt door het geweldige acteerwerk van de twee hoofdrolspelers, die in het slot alle registers opentrekken. Bepaalde zaken hebben we al regelmatig gezien in films van gelijke soort: we zien hintjes van The Big Short en Margin Call, waardoor het allemaal niet even nieuw voelt. Maar soms is dat natuurlijk ook niet echt nodig. De film bevat twee seksscènes die eigenlijk in hun eentje al het volledige verhaal vertellen en het zo simpel maken van de verhaalvertelling hebben we eigenlijk maar in een paar films gezien. 3,5 ster.

Cast
Naast Phoebe Dynevor (Bridgerton) en Alden Ehrenreich (Solo: A Star Wars Story) spelen ook Eddie Marsan (The World's End), Jim Sturgeon (The Witcher) en Rich Sommer (Minx) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Chloe Domont (Ballers).

Vanaf 6 oktober 2023 is Fair Play te kijken op Netflix. Genre: thriller, drama. Tijdsduur: 113 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's