Recensie: A Deadly Invitation is vermakelijke 'Miss Marple' mysterie in modern Mexicaans jasje

Recensie: A Deadly Invitation is vermakelijke 'Miss Marple' mysterie in modern Mexicaans jasje
Met Manolo Cardona uit Narcos

Film :

Vanaf vrijdag 6 oktober staat de film A Deadly Invitation op Netflix. Deze 'whodunit' ademt aan alle kanten de sfeer van de detective van de beroemde Agatha Christie. Is deze moderne Mexicaanse versie van een typische Miss Marple mysterie net zo vermakelijk? Lees hier de recensie van A Deadly Invitation.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Groentje
De excentrieke miljonair Olivia stuurt haar halfzus Agatha en een groep oude bekenden een mysterieuze uitnodiging voor een weekend op haar jacht. Aanvankelijk verwachten ze bijeen gekomen te zijn om iets te vieren maar het tegendeel blijkt waar. Olivia heeft hen samen gebracht om een geheim te onthullen, helaas gaat daar een plotselinge dood aan vooraf. Met de hulp van een agent, een groentje in het vak, probeert Agatha uit te zoeken of het een ongeluk betreft of een uitgebreid plan voor wraak. Iedereen is verdacht zoals ex-echtgenoot Carlos, acteur Cary, ex-vriendin Sonia, huishoudster Doña Cristina, dokter Figue en zelfs Naram de yoga-instructeur.

De cast van 'A Deadly Invitation'. Bron: Netflix

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 75% | IMDb ★ 5,7

Deze 'whodunit' bevat alle ingrediënten die we kennen uit onder meer de Agatha Christie detectives, maar dan in een modern jasje gestoken. Dat is een fenomeen dat we de afgelopen tijd wel vaker hebben gezien: Rian Johnson had er met Knives Out en zijn vervolg Glass Onion bijvoorbeeld al succes mee. De opmerkzame Agatha die een podcast maakt over onopgeloste mysteries, is nu zelf beland in een mysterie. De lesbische Mexicaanse 'Miss Marple' maakt gebruik van moderne middelen en van ‘good old’ speurwerk om uit te vogelen wie de moordenaar is. Bijzonder detail in deze detective is dat vrij snel na aanvang al verschillende motieven voor een moord op en door iedereen van het illustere gezelschap worden ontvouwd. Met uitstekend acteerwerk houdt de cast van A Deadly Invitation de aandacht van de kijker erbij. Al met al een vermakelijke film: drieënhalve ster.

Cast
Regina Blandón (La familia P. Luche), Stephanie Cayo (Club de Cuervos), Maribel Verdú (Blancanieves), Manolo Cardona (Narcos), Aarón Díaz (Dinoshark). Deze productie is geregisseerd door José Manuel Cravioto (Diablero).

Vanaf 6 oktober 2023 is A Deadly Invitation te streamen op Netflix. Genre: komedie, mysterie, thriller. Tijdsduur: 93 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's