Recensie: Audrey brengt ode aan iconische filmster, stijlicoon en ambassadeur

Recensie: Audrey brengt ode aan iconische filmster, stijlicoon en ambassadeur
Prachtige docu staat nu op Netflix

Film :

Vanaf 8 oktober is de documentairefilm Audrey te zien op Netflix. Met beroemde films als Roman Holiday, My Fair Lady en Breakfast at Tiffany's was de beeldschone actrice Audrey Hepburn - naast Marilyn Monroe en Doris Day - in de jaren '50 en '60 één van de grootste sterren van Hollywood. Deze productie brengt een ode aan deze bijzonder vrouw die de wereld helaas moet missen. Lees hier de filmrecensie van Audrey.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Audrey Kathleen van Heemstra Hepburn-Ruston
De film begint hoe de jonge Audrey Hepburn de oorlogsjaren doorbracht in Arnhem met alleen haar Nederlandse moeder omdat haar Britse vader een Duitse spion was geworden. Het gemis van haar vader, de filmsterrenstatus, haar liefdesleven en later UNICEF zijn de rode draad in deze meeslepende productie.

Bron: Netflix

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 74% | IMDb ★ 7,1

In deze rijke documentaire van regisseur Helena Coan komen onder andere de zoon Sean Hepburn Ferrer en acteur Richard Dreyfus (Always) aan het woord over deze iconische actrice. We zien hoe Audrey dankzij de jurken van de Franse modeontwerper Hubert de Givenchy een stijlicoon werd in Hollywood, met haar beeldschone lach en verschijning. De documentaire Audrey ontroerd omdat Audrey het vermogen had het leed en wrok in haar liefdesleven om te zetten in onvoorwaardelijke liefde voor kinderen in hongersnood met haar belangrijke werk voor UNICEF. Op 20 januari 1993 overleed Audrey na een kort ziekbed. Een zwarte dag, want eigenlijk was deze vrouw een voorbeeld van licht en liefde voor deze wereld. Vier sterren.

Cast
Naast Audrey Hepburn zijn onder ander ook Alessandra Ferri, Keira Moore, Sean Hepburn Ferrer en Richard Dreyfus (Close Encounters of the Third Kind) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Helena Coan (Chasing Perfect).

Vanaf 8 oktober 2023 is de documentaire Audrey te zien op Netflix. Genre: documentaire, biografie. Tijdsduur: 100 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's