Uitzendschema: finale The Crown seizoen 6 op Netflix wordt in twee delen gehakt

Uitzendschema: finale The Crown seizoen 6 op Netflix wordt in twee delen gehakt
Met Imelda Staunton, Elizabeth Debicki en Dominic West

Film :

Voor fans van deze rijke hitserie is geduld ook nu weer een schone zaak, maar eindelijk komt Netflix met het laatste seizoen van The Crown op de streamingdienst. De allerlaatste reeks zal onder meer richten op de relatie tussen Lady Di (Elizabeth Debicki) en Dodi Fayed (Khalid Abdalla). Ditmaal zal de serie in twee delen op Netflix komen. Gids.tv heeft de Koninklijke data op een rij gezet.

Lees hier onze serierecensie van The Crown seizoen 5.

Uitzendschema The Crown seizoen 6

  • do. 16 november: première (aflevering 1)
  • do. 16 november: aflevering 2, 3 en 4
  • do. 14 december: aflevering 5 t/m 9
  • do. 14 december: finale (aflevering 10)

De tekst gaat verder onder deze videos

Waar gaat seizoen 6 over?
Deze fictieve serie is gebaseerd op de historische gebeurtenissen van de Britse koninklijke familie. Het laatste seizoen van The Crown gaat in op de periode van het jaar 1997 tot 2005. In de eerste vier afleveringen zien we onder andere hoe de relatie tussen Prinses Diana en Dodi Fayed opbloeit, voordat dit door een auto-ongeluk in 1997 tot een vreselijk einde kwam. Ook maakt Kate Middleton in dit laatste seizoen voor het eerst haar entree in de dramaserie. In de periode dat prins William gaat studeren aan St. Andrews in Schotland, ontmoet hij de ‘doodnormale’ Kate uit Berkshire en zit er liefde in de lucht. In de laatste zes afleveringen komt ook het huwelijk van Charles en Camilla voorbij.

Vanaf 16 november 2023 staan de eerste vier afleveringen van The Crown seizoen 6 op Netflix. Op 14 december volgen de laatste zes afleveringen. Genre: drama, kostuum.

Actuele video's

Meer actuele video's