Serierecensie: The Crown seizoen 5 is inktzwart seizoen dat volle vaart vooruit gaat

Serierecensie: The Crown seizoen 5 is inktzwart seizoen dat volle vaart vooruit gaat
Prille liefde tussen Prinses Diana en Dodi Al-Fayed

Film :

Vanaf 9 november staat de serie The Crown seizoen 5 op Netflix. Het publiek moet van de criticasters van deze serie weten dat we naar fictie kijken, maar het is zeker niet allemaal rozengeur en maneschijn: we kijken naar een inktzwart seizoen waarin de scheiding tussen Diana en Charles de rode draad is. Lees hier de serierecensie van The Crown seizoen 5.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensie.;

The System, de jaren '90
Terwijl koningin Elizabeth II (Imelda Staunton) de 40ste verjaardag van haar kroning nadert, kijkt ze terug op een regeerperiode die negen premiers, de komst van massatelevisie en de ondergang van het Britse Rijk omvatte. Toch liggen er nieuwe uitdagingen in het verschiet. De ineenstorting van de Sovjet-Unie en de overdracht van de soevereiniteit in Hongkong wijzen op een seismische verschuiving in de internationale orde, die zowel grote obstakels als kansen bevat. Ondertussen ontstaan er dichter bij huis grote problemen.

Actrice Elizabeth Debicki als Prinses Diana in de serie 'The Crown' seizoen 5

Beoordeling van Gids. tv: ★★★★

Entertainment-score: 80% | IMDb ★ 8,7

We kunnen er eigenlijk heel kort over zijn: The Crown is de Ferrari onder de dramaseries. Ook dit seizoen komt weer erg sterk de huiskamers binnen. Alles is tot in de puntjes verzorgd: door de prachtige beelden, rijke sets, kostuums en een degelijke cast wordt de kijker toch weer het seizoen ingezogen. De ster van dit seizoen is de Australische actrice Elizabeth Debicki als Princess Diana. Maar er is meer, veel meer. Indrukwekkend is de aflevering rondom het Russische Ipatiev House, waar in het jaar 1918 de laatste Russische tsarenfamilie werd vermoord. En dat terwijl George in Engeland ongestoord fazanten uit de lucht knalde. Driekwart eeuw later wil Elizabeth dat de resten van haar Russische verwanten worden herbegraven. Een verhaallijn die misschien wat ondergesneeuwd raakt, maar die er wel prachtig doorheen gesponnen wordt. Een parel op Netflix, waar donkere wolken rondom prinses Diana, haar prille liefde met Dodi Al-Fayed en een eventuele scheiding met prins Charles zich duidelijk samenpakken. Vier sterren.

Cast
Naast Elizabeth Debicki (The Great Gatsby) en Lesley Manville (Mrs. Harris Goes to Paris) zijn ook Imelda Staunton (Downton Abbey) en Dominic West (Downton Abbey: A New Era) te zien in het nieuwe seizoen van The Crown. Deze productie is geregisseerd Peter Morgan.

Vanaf 9 november is seizoen 5 van de serie The Crown te zien op Netflix. Deze serie bevat 10 afleveringen van 50 minuten. Genre: drama, geschiedenis. IMDb-score: 8,7.

Actuele video's

Meer actuele video's