Recensie: Saw X is trage horrorfilm met sadistische psychopaat Jigsaw in wraak modus

Recensie: Saw X is trage horrorfilm met sadistische psychopaat Jigsaw in wraak modus
John Kramer alias Jigsaw is terug!

Film :

Vanaf donderdag 19 oktober draait de nieuwe film Saw X in de Nederlandse bioscopen. Je moet John Kramer niet belazeren, want dan trekt hij zijn personage Jigsaw uit de kast met een paar ranzige dodelijke spelletjes. Gaat dit tiende deel het eerste legendarische en zeer originele horrorfilm Saw uit 2004 overtreffen? Lees hier de filmrecensie van Saw X.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Terminale kanker
Een zieke en wanhopige John reist naar Mexico om een riskante en experimentele medische procedure te ondergaan in de hoop dat zijn kanker op wonderbaarlijke wijze geneest. Al snel ontdekt hij dat deze hele operatie oplichterij is. Gewapend met een nieuw doel keert de beruchte seriemoordenaar terug naar zijn werk: deze oplichters meedogenloos terugpakken door middel van krankzinnige, ingenieuze en verraderlijke valstrikken.

John in 'Saw X'. Bron: Independent Films

Beoordeling van Gids.tv: ★★½

Entertainment-score: 60% | IMDb ★ 7.0

De horrorfilmreeks Saw wordt wéér nieuw leven in geblazen, met ditmaal opnieuw regisseur Steven Brand (bekend van Saw 3D en Saw VI) aan het roer. Gelukkig is de de 81-jarige acteur Tobin Bell terug als de sadistische psychopaat in de hoofdrol en ook actrice Shawnee Smith als meedogenloze handlanger doet mee. Saw X begint opvallend kalm en rustig, maar langzaam maar zeker wordt Jigsaw's moordmachine gestart. Compleet met rollende oogballen, afgezaagde ledematen en uitgetrokken darmen. Ja, tere zielen hebben een zwaar tijd. Aan het eind van de rit doet Saw X niets nieuws en hebben we het merendeel ook in andere delen gezien. Daarbij zijn de overbodige tranen lachwekkend, zijn er weinig verrassingen en is de finale te makkelijk. Wel is deze productie een stukje beter als zijn voorganger Spiral: From The Book of Saw met Chris Rock in de hoofdrol, want dat is één van de slechtste films van de afgelopen jaren. Voor een keer is dit best aardig maar een hoogvlieger is Saw X zeker niet. 2,5 ster.

Cast
Naast Tobin Bell (Let Us In) en Shawnee Smith (Saw II) spelen ook Synnøve Macody Lund (Ragnarok), Octavio Hinojosa (Narcos: México) en Steven Brand (Teen Wolf) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Steven Brand (Jessabelle, Saw 3D en Saw VI).

Vanaf 19 oktober 2023 is Saw X te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: horror. Tijdsduur: 118 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's