Gruwelijke horrorklassieker Saw staat vanaf deze datum op Netflix

Gruwelijke horrorklassieker Saw staat vanaf deze datum op Netflix
Met Cary Elwes en Leigh Whannell

Film :

Net na Halloween heeft streamingdienst Netflix nog een toetje voor ons in petto. Gruwelijk en facinerend: zo kan je deze bloederige en inktzwarte film wel omschrijven. En als je helemaal niets van het verhaal weet verrast deze film nog véél meer. Vanaf 2 november staat de horrorfilm Saw op Netflix.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Jigsaw Killer
Freelance fotograaf Adam Stanheight en Dr. Lawrence Gordon, deze twee mannen die elkaar nooit eerder hebben gezien, ontwaken vastgebonden in een smerige, oude badkamer. Ontsnappen lijkt in eerste instantie onwaarschijnlijk, maar de twee realiseren zich al snel dat ze een kans hebben. Maar tegen welke prijs? En zijn ze alleen?

Acteur Leigh Whannell (Adam Faulkner-Stanheight) in de film 'Saw'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 75% | IMDb ★ 7,6

Inmiddels draait Saw X (lees hier onze filmrecensie) in de Nederlandse bioscoopzalen en dat ziet Netflix ook. Na de film Jigsaw uit het jaar 2017 heeft de streamingdienst ook de film Spiral: From the Book of Saw uit 2021 toegevoegd hun bibliotheek. Wat ons betreft kan je deze laatstgenoemde film overslaan, want die was echt het slechtste van de tien films die deze horrorreeks rijk is. Aanstaande donderdag staat het ijzersterke eerste deel Saw in volle glorie op Netflix. Een dikke aanrader, vooral omdat de film meerdere keren weet te verrassen met een fenominale plottwist. Met acteur Cary Elwes en Leigh Whannell in sterke hoofdrollen is ook dat element helemaal binnen. Mensen die niet tegen bloed, paniek en ellende kunnen is het belangrijke advies: kijk deze film niet. Een fantastische film in de wereld van horror. Vier sterren.

Cast
Naast Cary Elwes (Robin Hood: Men in Tights) en Leigh Whannell (Insidious) zijn ook Danny Glover (Lethal Weapon) en Monica Potter (Con Air) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd en geschreven door James Wan (The Conjuring).

Vanaf 2 november 2023 is de film Saw te zien op Netflix. Genre: horror, thriller. Tijdsduur: 103 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's