Leven zonder letters start maandag op NPO 1: Frans Bauer volgt laaggeletterden

Leven zonder letters start maandag op NPO 1: Frans Bauer volgt laaggeletterden
Gaan de dromen van Ria en Dirk-Jan toch in vervulling?

Kijktip :

Vanaf maandag 30 oktober kun je wekelijks kijken naar het nieuwe programma Leven zonder letters op NPO 1. Frans Bauer biedt de helpende hand aan mensen die laaggeletterd zijn. Het moeite hebben met lezen en schrijven beperkt deze mensen enorm in hun dagelijks leven en in het vervullen van hun dromen.

Leven zonder letters gemist? Kijk elke aflevering terug bij Gids.tv.

2,5 miljoen mensen laaggeletterd
Het probleem is wellicht groter dan veel mensen denken, in Nederland zijn 2,5 miljoen mensen laaggeletterd. Vaak komt er een gevoel van schaamte kijken bij mensen die moeite hebben met lezen en schrijven en ze durven daarom niet om hulp te vragen. Frans Bauer volgt in Leven zonder letters twaalf mensen die laaggeletterd zijn en daagt hen uit om hun grootste onzekerheid te lijf te gaan, zodat hun dromen toch kunnen uitkomen.

Dirk-Jan wil dj worden
In de eerste uitzending volgt Frans Ria en Dirk-Jan. Ria had op school moeite om mee te komen, voelde zich vaak onbegrepen en boos. Dat resulteerde erin dat ze na haar schooltijd amper kon lezen en schrijven. Haar dochters hebben haar altijd geholpen maar nu is het tijd om het zelf te doen. Ria wil dolgraag in een klein 45 km autootje rijden, zodat haar wereld weer iets groter wordt en ze haar geliefde stad Amsterdam weer kan bezoeken. Ook Dirk-Jan heeft zijn droom opgegeven. Hij heeft een leuke baan in de groenvoorziening maar diep in zijn hart wil hij DJ worden.

Leven zonder letters is vanaf maandag 30 oktober wekelijks om 21.25 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van Leven zonder letters terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's