Recensie: Pain Hustlers is weinig verrassende film over Wolf of Wall Street leven in farmacie

Recensie: Pain Hustlers is weinig verrassende film over Wolf of Wall Street leven in farmacie
Film van Harry Potter's David Yates

Film :

Vanaf vrijdag 27 oktober staat de film Pain Hustlers op Netflix. Het is niet de eerste en ook zeker niet de laatste film die over de fascinerende wereld van de medicijnen zal gaan, maar we vragen ons wel af of we ons deze film zullen heugen als de tijd verstrijkt. Lees hier de recensie van Pain Hustlers.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Omhoog werken in de farmacie: goed idee?
Het verhaal gaat over Liza Drake. Zij droomt van een beter leven voor haar en haar dochter. Liza heeft haar middelbare school nooit afgemaakt en moet het daarom nu doen met een baan bij een bijna failliete apotheek. Liza's charme, lef en gedrevenheid brengen haar en het bedrijf langzaam omhoog, waar ze al snel in het centrum van een vrij duistere criminele samenzwering met dodelijke gevolgen komt te staan.

Chris Evans, Andy Garcia en Emily Blunt in 'Pain Hustlers'. Bron: Netflix

Beoordeling van Gids.tv: ★★½

Entertainment-score: 74% | IMDb ★ 5,7

David Yates maakte de laatste tijd vooral titels die een franchise om zich heen hadden: de Fantastic Beasts films bijvoorbeeld of een Tarzan film. Dit is zijn eerste film buiten zijn comfort zone en gaat over de opioïdencrisis - iets waarin het overigens bij lange na niet de eerste is, maar wel een interessante invalshoek gevonden lijkt te hebben. Als je onder meer Emily Blunt, Chris Evans en Andy Garcia in je cast hebt... wat kan er dan misgaan? Yates probeert een soort mix tussen The Wolf of Wall Street en series als het recente Dopesick en Painkiller te maken, maar dat werkt totaal niet. Yates weet van de verschillende prima elementen gewoon geen geheel te maken. Deze film is soms best heel pijnlijk om naar te kijken, want het idee is uitstekend maar de uitvoering is gewoon niet goed. 2,5 ster.

Cast
Naast Emily Blunt (Oppenheimer) en Chris Evans (Ghosted) spelen ook Andy Garcia (Expend4bles), Catherine O'Hara (Elemental) en Brian D'Arcy James (West Side Story) in deze film. Deze productie is geregisseerd door David Yates (Fantastic Beasts and Where to Find Them).

Vanaf vrijdag 27 oktober 2023 is Pain Hustlers te kijken op Netflix. Genre: komedie, misdaad. Tijdsduur: 122 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's