Recensie: Locked In is psychologische thriller met Famke Janssen als valse schoonmoeder

Recensie: Locked In is psychologische thriller met Famke Janssen als valse schoonmoeder
Nu één van de meest populaire films op Netflix

Film :

Vanaf 1 november is de film Locked In te zien op Netflix. Eindelijk heeft de Nederlandse actrice Famke Janssen weer een grote hoofdrol in een zeer succesvolle film op Netflix. Maar wij hadden haar toch een sympatieke personage, een beter script en een meer memorable film gegund. Lees hier de filmrecensie van Locked In.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Katherine Carter
Het verhaal gaat over Lina. Zij is een jonge vrouw, die net gehuwd is. Lina heeft echter problemen, vooral met haar schoonmoeder Katherine. De zaken verergeren binnen de familie ten gevolge van een geheime liefdesaffaire. Bovendien wil iemand Lina vermoorden, maar wie dat is weet ze niet. Wanhopig tracht ze uit te pluizen wie aan haar kant staat en wie haar om het leven probeert te brengen.

Actrice Famke Janssen (Katherine Carter) in de film 'Locked In'

Beoordeling van Gids.tv: ★½

Entertainment-score: 54% | IMDb ★ 5,1

De medische aandoening die in deze film voor een enorm horrorscenario zorgt is het zogenaamde locked-in syndroom: Een patiënt is helemaal bij kennis, maar is bijna letterlijk opgesloten in zijn of haar lichaam omdat er geen motorische functies mogelijk zijn. Dit angstaanjagende thema staat centraal in deze helaas slaapverwekkende thriller die maar niet van de grond komt, met personages waar je maar niet van kan houden. Geen van de personages in de film kan maar een schijntje sympathie wegdragen en het eerste uur traag en bijna saai. In de finale gaan alle remmen los: de plottwists stapelen zich op. Het is niet genoeg om deze sombere en bij vlagen irritante thriller te redden: deze film zijn we over een week weer vergeten. Anderhalve ster.

Cast
Naast Famke Janssen (GoldenEye) zijn ook Rose Williams (Mrs Harris Goes to Paris), Alex Hassell (Violent Night) en Finn Cole (Peaky Blinders) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Nour Wazzi (Murder Manual)

Vanaf 1 november 2023 is de film Locked In te zien op Netflix. Genre: thriller, mysterie, drama. Tijdsduur: 96 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's