Serierecensie: Rap Sh!t seizoen 2 is interessant, maar humor moet nog op gang komen

Serierecensie: Rap Sh!t seizoen 2 is interessant, maar humor moet nog op gang komen
Van Emmy- en Golden Globe-genomineerde Issa Rae

Film :

Vanaf 9 november is Rap Sh!t seizoen 2 te zien op streamingsdienst HBO Max. Deze komische serie gaat over de harde realiteit in de (muziek)wereld van rappers, waarin vrouwelijke Afro-Amerikaanse artiesten hun plek proberen te veroveren. Het vervolg op Rap Sh!t kan op zichzelf, zonder kennis van het eerste seizoen bekeken worden, maar is dat niet zonde? Lees hier de serierecensie van Rap Sh!t seizoen 2.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Rapcarrière
De twee vriendinnen Shawna en Mia proberen het beginnend succes van hun artiestenbestaan in Miami te vervolgen nadat ze over hun strubbelingen met elkaar heen zijn gestapt. Shawna werkt nog steeds als hotelklerk in een hotel maar is ook een verdachte in een creditcard fraude. Mia probeert de vader van haar dochter bij de opvoeding te betrekken terwijl zij naast haar rapcarrière bijverdient met online sekswerk. Shawna en Mia krijgen een kans om on tour te gaan. Maar kansen creëren ook dilemma's zoals beslissen of ze trouw blijven aan zichzelf of toegeven aan de eisen van de muziekindustrie?

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 74% | IMDb ★ 7,1

Deze recensie gaat over de eerste twee afleveringen van Rap Sh!t seizoen 2.

Aan expliciet taalgebruik in Rap Sh!t geen gebrek: de serie krijgt niet voor niets kijkwijzer 16+ toebedeeld. Naast het gebruik van termen als 'bitches' en andere straattaal plaatsen de uitdagende kleding en het veelvuldig 'twerken' de serie ook in deze categorie. Desalniettemin zien we in Rap Sh!t mooie, sterke en intelligente Afro-Amerikaanse vrouwen die te maken krijgen met raciale kwesties in een door mannen gedomineerde muziekwereld. Dat wordt pijnlijk duidelijk als Mia en Shawna in een schortje als achtergrondzangeressen moeten fungeren bij een optreden met een witte vrouwelijke rapartiest. Zo wordt in dit tweede seizoen van Rap Sh!t verwezen naar Malcolm X, Martin Luther King en naar Oreo koekjes. De karakters struggelen allemaal met het leven: afwezige vaders, veeleisende moeders, drugs, sociale media, het komt allemaal aan bod. Interessante serie, maar echt komisch moet het nog worden. Drieënhalve ster.

Cast
Naast KaMillion (Love & Hip Hop: Miami), Aida Osman (Betty) en Jonica Booth (https://www.gids.tv/serie/betty) zien we Jacob Gibson (Greenleaf) en Kyle Bary (Ginny & Georgia) in deze serie. Deze productie wordt geleid door Emmy- en Golden Globe-genomineerde Issa Rae (Insecure en Barbie).

KaMillion en Aida Mosman in 'Rap Sh!t'. Bron: HBO Max

Vanaf 9 november 2023 is Rap Sh!t seizoen 2 te streamen op HBO Max. Deze serie bevat acht afleveringen van een kleine 30 minuten. Genre: komedie, muziek, drama. Na de première van de serie (die bestaat uit twee afleveringen) volgen wekelijks op donderdag nieuwe afleveringen, tot aan de seizoensfinale op 21 december.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV