EenVandaag-verkiezingsdebat De Toekomst van Nederland maandag te zien op NPO 1

EenVandaag-verkiezingsdebat De Toekomst van Nederland maandag te zien op NPO 1
Zes lijsttrekkers proberen kiezers te overtuigen

Kijktip :

De kiezers die nog zweven kunnen maandag 20 november terecht bij het EenVandaag-verkiezingsdebat De Toekomst van Nederland. Onder het toeziend oog van ruim duizend studenten komen zes lijsttrekkers bij elkaar om de discussie met elkaar aan te gaan. 22 november worden de stembussen geopend.

EenVandaag Verkiezingsdebat gemist? Kijk de hele aflevering terug via Gids.tv.

Zes lijsttrekkers
In Ahoy Rotterdam debatteren zes lijsttrekkers: Dilan Yesilgöz (VVD), Frans Timmermans (GL/PvdA), Geert Wilders (PVV), Rob Jetten (D66), Pieter Omtzigt (NSC) en Caroline van der Plas (BBB). Pieter Jan Hagens leidt debat van vijftig minuten, dat zowel op televisie als radio bij AVROTROS wordt uitgezonden. In het debat komen de volgende thema’s aan bod: migratie (VVD, PVV, NSC, D66), klimaat (GL/PvdA, PVV, BBB, D66) en economie/bestaanszekerheid (GL/PvdA, VVD, NSC, BBB).

Studenten
Dit zijn drie thema’s die de komende jaren bepalend zijn voor hoe Nederland eruit ziet. De studenten in de zaal zijn afkomstig van het mbo, hbo en de universiteit. De studenten krijgen een stem in korte filmpjes die de drie debatten inleiden. Ze spreken zich uit over de bovengenoemde thema’s, over hun zorgen, vragen en visies. Op vrijdag en zaterdag (17 en 18 november) komen andere partijen aan bod in de studio van EenVandaag tijdens de reguliere uitzendingen, waaronder Henri Bontenbal (CDA), Mirjam Bikker (CU) en Lilian Marijnissen (SP).

Het EenVandaag Verkiezingsdebat De Toekomst van Nederland is maandag 20 november om 18.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt het EenVandaag Verkiezingsdebat terugkijken via Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's