Serierecensie: The Crown seizoen 6 verweeft 'party princess' Diana door Koninklijke melancholiek

Serierecensie: The Crown seizoen 6 verweeft 'party princess' Diana door Koninklijke melancholiek
Eerste deel van slotseizoen nu te zien

Film :

Vanaf donderdag 16 november staat het eerste deel van seizoen 6 van The Crown op Netflix. In dit eerste deel staat vooral Diana Spencer centraal: de vrouw die het eeuwenlange bestaan van de Engelse koninklijke familie op fabuleuze wijze op de schop wist te gooien en daarmee haar eigen leven volledig uit het oog verloor. Hoe weten de makers dit bizarre verhaal neer te zetten? Lees hier de recensie van The Crown seizoen 6.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Vreselijk einde
Het laatste seizoen van The Crown gaat in op de periode van het jaar 1997 tot 2005. In de eerste vier afleveringen zien we onder andere hoe de relatie tussen Prinses Diana en Dodi Fayed opbloeit, voordat dit door een auto-ongeluk in 1997 tot een vreselijk einde kwam.

Elizabeth Debicki, Rufus Kampa en Fflyn Edwards in 'The Crown' seizoen 6

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 82% | IMDb ★ 8,6

De eerste vier afleveringen van het nieuwe én laatste seizoen van The Crown vertellen niet het meest populaire verhaal uit de geschiedenis van de Koninklijke familie. Wat we opvallend vinden is dat mede daardoor de Britse media het geheel de grond in schrijven: wat is daar de reden van? Misschien is de manier waarop ook de media, en dan voornamelijk de roddelpers, niet volledig vrijgepleit wordt van de schuld van de dood van Diana. Dat schrijver en showrunner Peter Morgan het absoluut op safe speelt met het eerste deel van de laatste reeks Crown-verhalen, dat is iets waar je zeker van kan zijn. Wat wij wel voelen is dat het verhaal wel een beetje is uitverteld: de slotdialoog van de vierde aflevering voelt daarom misschien wel meer als een afsluiting van de volledige serie, maar we hebben nog zes afleveringen te kijken. We zijn wel benieuwd hoe de serie dat oplost. 3,5 ster.

Lees ook het uitzendschema van The Crown seizoen 6 om te zien wanneer het tweede deel van de afleveringen uitkomt.

Cast
Naast Elizabeth Debicki (Tenet) zien we ook Dominic West (Downton Abbey: A New Era), Khalid Abdalla (United 93), Rufus Kampa, Fflyn Edwards (1899), Imelda Staunton (Paddington in Peru) en Jonathan Pryce (One Life) in deze serie. Deze productie wordt geleid door Peter Morgan.

Vanaf 16 november 2023 zijn de eerste vier afleveringen van The Crown seizoen 6 te streamen op Netflix. Genre: drama, kostuum.

Actuele video's

Meer actuele video's