100 dagen in de vergeten wijk vanaf woensdag 29 november te zien op NPO 3

100 dagen in de vergeten wijk vanaf woensdag 29 november te zien op NPO 3
Programma toch uitgezonden, ondanks situatie Tim den Besten

Kijktip :

Vanaf woensdag 29 november kun je kijken naar de nieuwe documentaireserie 100 dagen in de vergeten wijk. In de vijfdelige serie onderzoeken Tim den Besten en Nicolaas Veul hoe bewoners zich redden in de Haagse wijk Laak. Daarom gaan ze 100 dagen wonen en werken in deze 'vergeten wijk'.

100 dagen in de vergeten wijk gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Sociaal vangnet
Na 100 dagen in je hoofd en 100 dagen voor de klas duiken Tim en Nicolaas opnieuw in een wereld om deze beter te leren kennen. Ze werken deze keer als stagiairs in Laak, een van de wijken waar bijna niemand écht naar omkijkt. Terwijl Tim als opbouwwerker in een buurtcentrum onder meer voedselpakketten uitdeelt, gaat Nicolaas op huisbezoek als maatschappelijk werker. Waar functioneert ons sociale vangnet goed, waar ontstaan de gaten en waar dreigen mensen er echt doorheen te glippen?

Tim in opspraak
Tim en Nicolaas betrekken in de eerste aflevering een appartement aan de rand van Laak. Bij het verkennen van de wijk stuiten ze direct op de rauwe emoties van mensen die het veel minder fijn vinden wonen in de wijk dan voorheen. Waar Nicolaas zich soms met moeite kan bedwingen om bewoners te wijzen op soms stigmatiserende opmerkingen, heeft Tim meteen de lol te pakken. Den Besten raakte onlangs nog in opspraak vanwege aangiftes die tegen hem zijn gedaan omdat hij op een datingapp de identiteit van andere mannen zou hebben misbruikt. Even later werd bekend dat Tim is getroffen door een zeldzame vorm van kanker.

100 dagen in de vergeten wijk is vanaf woensdag 29 november wekelijks om 21.10 uur te zien op NPO 3. Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen van 100 dagen in de vergeten wijk terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's