Serierecensie: World War II from the Frontlines is zoveelste in reeks indrukwekkende docu's

Serierecensie: World War II from the Frontlines is zoveelste in reeks indrukwekkende docu's
Prachtige ingekleurde archiefbeelden maken indrukwekkend verhaal

Film :

Vanaf donderdag 7 december staat de miniserie World War II from the Frontlines op Netflix. De Tweede Wereldoorlog is een onderwerp waar al veel documentaires, films en series over zijn ontwikkeld: alleen dit jaar al series als A Small Light op Disney+ en recenter All the Light We Cannot See van Steven Knight en Shawn Levy. Nu duikt Netflix weer een flinke hoeveelheid archiefbeelden op voor een nieuwe docuserie. Lees hier de recensie van World War II from the Frontlines.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Rijke archiefbeelden
Deze documentaireserie brengt de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog (1939-1945) op unieke wijze tot leven met behulp van verlevendigd archiefmateriaal en stemmen en meningen van alle kanten van de oorlog. Het laat de grootste kantelpunten van de oorlog zien en geeft een uniek beeld van de belangrijkste slagen.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 77% | IMDb ★ 7,6

De nieuwe documentaireserie op Netflix doet wat vele andere docuseries al gedaan hebben in de loop van de jaren: archiefbeelden combineren met verhalen van de mensen die het hebben meegemaakt. Steeds meer van de mensen die de verhalen uit eerste hand kunnen vertellen komen in hun laatste levensfase en dus zijn dit soms de laatste mogelijkheden om dit soort series te maken. Het prachtige archiefmateriaal komt tot leven in deze serie, ondanks dat het soms wel heel erg opvalt dat bepaalde zaken expres aan elkaar geknipt en geregen zijn. Ontstaat er misschien een overkill aan docuseries over 'het grootste conflict' dat de wereld ooit gekend heeft? Wij denken van wel. Is dat erg? Zo lang een serie nog zo'n unieke invalshoek kan vinden als deze serie, dan kunnen er niet genoeg zijn. 4 sterren.

Cast
De serie wordt verteld door John Boyega (Star Wars Episode IX: The Rise of Skywalker) en verder horen we stemmen van mensen die de gebeurtenissen hebben meegemaakt. Deze productie wordt geleid door Rob Coldstream (The Trump Show).

Archiefbeelden uit de serie 'World War II from the Frontlines'. Bron: Netflix

Vanaf 7 december 2023 is World War II from the Frontlines te streamen op Netflix. Genre: geschiedenis, documentaire. Aantal afleveringen: 6. Lengte afleveringen: ca. 50 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV