Recensie: Aquaman and the Lost Kingdom brengt wild avontuur met altijd sympathieke Jason Momoa

Recensie: Aquaman and the Lost Kingdom brengt wild avontuur met altijd sympathieke Jason Momoa
Momoa redt dit tweede deel

Film :

Vanaf 21 december is de film Aquaman and the Lost Kingdom te zien in de bioscopen. Om gelijk maar met de deur in huis te vallen: er is veel mis aan deze superheldenfilm van regisseur James Wan, maar daar kan publiekslieveling Jason Momoa natuurlijk helemaal niets aan doen. Lees hier de filmrecensie van Aquaman and the Lost Kingdom.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Het verhaal
Wanneer een oude macht wordt losgelaten, moet Aquaman een ongemakkelijke alliantie smeden met een onwaarschijnlijke bondgenoot om Atlantis en de wereld te beschermen tegen onomkeerbare verwoesting.

Yahya Abdul-Mateen II alias David Kane (Black Manta) in de film 'Aquaman and the Lost Kingdom'

Beoordeling van Gids.tv: ★★

Entertainment-score: 60% | IMDb ★ 6,0

Deze superheldenfilm heeft veel pech gehad, want naast behoorlijke productieproblemen was daar ook de controverse rondom Amber Heard: zij werd schuldig bevonden aan het toebrengen van imagoschade aan Johnny Depp. Heard werd al zorgvuldig uit de trailer geknipt en ook in de film zie je véél minder van deze actrice en haar karakter voorbij komen. Dit tweede deel is één van de grootste tegenvallers van dit jaar. Het rommelige en zeer matige verhaal is een probleem, maar de grootste tegenvallers zijn de vele slordige en drukke actiescènes. Gek genoeg ziet de onderwaterwereld er erg matig uit, maar boven water is er wat meer te genieten. Ook heeft Aquaman and the Lost Kingdom brutaal inspiratie gehaald uit films als Star Wars, Lord of the Rings en Kong: Skull Island, die overduidelijk aanwezig zijn in verhaal en in omgevingen. Het fenomeen 'less is more' geldt zeker niet voor deze tweede Aquaman-film, want alles is over-de-top, véél en vooral héél jammer. Twee sterren.

Cast
Naast Jason Momoa (Fast X) en Patrick Wilson (The Conjuring) zijn ook Nicole Kidman (Cold Mountain), Yahya Abdul-Mateen II (The Get Down), Pilou Asbæk (Overlord), Dolph Lundgren (Universal Soldier) en Amber Heard (Gully) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door James Wan (Saw).

Vanaf 21 december is de film Aquaman and the Lost Kingdom te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: actie, avonturen, fantasie. Tijdsduur: 124 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's