Streamen of skippen: Percy Jackson and the Olympians vlammend uit de startblokken

Streamen of skippen: Percy Jackson and the Olympians vlammend uit de startblokken
Is de serie het doorkijken waard?

Film :

Griekse mythologie in een modern jasje: dat is wat de originele Percy Jackson-films wilde proberen te bereiken toen ze in 2010 begonnen met het maken. Met deze serie, die bijna dertien jaar later het levenslicht ziet, proberen ze dat opnieuw. Wordt dat een succes?

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

Het verhaal
Deze serie vertelt het fantastische verhaal van een 12-jarige moderne halfgod, Percy Jackson, die net in het reine komt met zijn pas ontdekte bovennatuurlijke krachten. Wanneer de hemelgod Zeus hem ervan beschuldigt zijn meesterbliksemschicht te hebben gestolen moet Percy door Amerika trekken om het te vinden en de orde in Olympus te herstellen.

Percy Jackson and the Olympians: streamen of skippen?

Onze beoordeling gaat over de eerste twee afleveringen van Percy Jackson and the Olympians.

Wat wij er van vinden
Dat een boekenserie als Percy Jackson het beste tot zijn recht komt in een tv-serie format hebben we de afgelopen jaren wel vaker gezien. Waar bij filmscripts vaak sprake is van slordige opbouw en vooral zo snel mogelijk tot de kern komen, heeft een tv-serie daar over het algemeen veel minder last van. Van verregaande ontwikkeling in de karakters is in dit stadium nog geen sprake, maar de dialogen tussen karakters houden absoluut stand en hebben een emotionele lading over zich heen. De casting is top en de effecten, zowel fysiek als uit de computer, zijn goed. Voor 12 tot 15 miljoen dollar per aflevering mag dat overigens ook wel.

Streamen of skippen?
Ons oordeel is: streamen. Ondanks dat het af en toe best wel moeilijk is om te volgen als je geen groot fan bent van de Percy Jackson-boeken en films, komen de eerste twee afleveringen wel lekker binnen op ons tv-scherm. We zijn wel benieuwd wat de makers hier uiteindelijk van weten te maken.

De serie Percy Jackson and the Olympians is te streamen op Disney+. De eerste twee afleveringen staan nu op de streamingdienst, wekelijks zijn er op woensdag nieuwe afleveringen te zien tot de seizoensfinale op 31 januari. Ontwikkelaars: Rick Riordan, Jonathan E. Steinberg. Cast: Walker Scobell, Leah Sava Jeffries, Aryan Simhadri. Aantal afleveringen: 8.

Actuele video's

Meer actuele video's