A Murder at the End of the World review: streamen of skippen?

Serierecensie: A Murder at the End of the World brengt ijskoud moordmysterie met sterke cast
Van de makers van The OA

Film :

Vanaf 14 november is de serie A Murder at the End of the World te zien op Disney+. De makers van The OA komen met een complexe thriller over AI, de klimaatcrisis en techmiljardairs. En we hebben een dode te betreuren, maar wie heeft het gedaan? Lees hier de serierecensie van A Murder at the End of the World.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"Lethal connections decoded".
Het verhaal gaat over Darby Hart. Zij is de dochter van een lijkschouwer, amateurdetective en een technisch onderlegde hacker. De teruggetrokken miljardair Andy stuurt Darby en acht andere gasten een uitnodiging. Ze mogen deelnemen aan een retraite op een afgelegen en oogverblindende locatie op IJsland. Wanneer een van de andere gasten dood wordt aangetroffen, moet Darby al haar vaardigheden gebruiken om te bewijzen dat het moord was, voordat de dader nog een leven neemt.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 66% | IMDb ★ 7,2

Deze serie start veelbelovend met een uitstekende en spannende eerste aflevering, als we Darby volgen naar een beeldschoon en ijzigkoude resort waar het verhaal zich grotendeels afspeelt. Een moordmysterie is de rode draad van deze serie met een cast die er mag zijn. Onder andere The Crown-ster Emma Corrin en opkomende acteur Harris Dickinson doen mee en dankzij deze acteurs blijft A Murder at the End of the World bij vlagen wel boeiend. Het trage verhaal - geduld is een schone zaak - sluit gelukkig af met een duidelijk afrondend einde, al voegt de onthulling in de slotscène helaas niets toe aan het verhaal. Fans van deze acteurs genieten en de boodschap is helder. Een mysterieserie speciaal voor de liefhebber, maar niet iedereen gaat dit leuk vinden. Drie kleine sterren.

Cast
Naast Emma Corrin (The Crown) en Harris Dickinson (Triangle of Sadness) zijn ook Brit Marling (The OA), Louis Cancelmi (Killers of the Flower Moon), Raúl Esparza (Law & Order: Special Victims Unit), Joan Chen (Tiger Tail) en Clive Owen (Closer) te zien in deze serie. Deze productie is gemaakt door Zal Batmanglij en Brit Marling (The OA).

Acteur Harris Dickinson (Bill Farrah) en Emma Corrin (Darby Hart) in de serie 'A Murder at the End of the World'

Vanaf 14 november 2023 is de serie A Murder at the End of the World te zien op Disney+. Alle zeven afleveringen zijn nu beschikbaar op de streamingdienst. Genre: drama, mysterie, thriller.

Actuele video's

Meer actuele video's