De ultieme Kerstfilm Die Hard is Eerste Kerstdag (25 december) te zien op RTL 7

De ultieme Kerstfilm Die Hard is Eerste Kerstdag (25 december) te zien op RTL 7
John McClane springt van Nakatomi Plaza

Film :

Wil je in plaats van een zoetsappige kerst liever keiharde kerstdagen vol actie? Dan zit je op Eerste Kerstdag goed. De spectaculaire actiefilm Die Hard is Eerste Kerstdag (maandag 25 december) te zien op RTL 7. Je kunt Die Hard ook streamen via onder meer Disney+.

Het verhaal
John McClane, een politieman uit New York, ziet het helemaal niet zitten om alleen Kerstmis te vieren. Hij reist naar naar Los Angeles, waar echtgenoot Holly en zijn kinderen wonen. John gaat meteen naar Holly's kantoor, waar een feestje aan de gang is. De pret wordt verstoord wanneer terroristen de gigantische wolkenkrabber binnendringen. Alle aanwezigen, behalve John, worden gegijzeld en de misdadigers halen zeshonderd miljoen dollar uit de kluis. John McClane is de man die de boel moet redden.

Bruce Willis als John McClane in 'Die Hard'. Bron: 20th Century Studios

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★★
Het gegeven van Die Hard is even simpel als doeltreffend en betekende het begin van een immens succesvolle franchise en een indrukwekkende carrière voor de hoofdrolspeler. De gijzeling in de wolkenkrabber veroorzaakt een claustrofobische en zenuwslopende sfeer, en regisseur John McTiernan levert ook alles wat er in het vat zit op actiegebied. Niet voor niets zijn er sinds Die Hard verscheen talloze imitaties uitgebracht. Bovendien is Hans Gruber, de leider van het gespuis, één van de beroemdste en beste slechteriken uit de filmgeschiedenis.

Cast
Naast Bruce Willis (Pulp Fiction) en Alan Rickman (Love Actually) zijn ook Alexander Godunov (Witness) en Bonnie Bedelia (Presumed Innocent) te zien in Die Hard. Deze film is geregisseerd door John McTiernan (Predator).

Die Hard (1988) wordt beoordeeld met een 8,2 op IMDb en is zaterdag 25 december om 20.00 uur te zien op Veronica. Genre: actie, thriller. Speelduur: 132 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's