Keiharde actiesequel Die Hard 2: Die Harder is Tweede Kerstdag te zien op RTL 7

Keiharde actiesequel Die Hard 2: Die Harder is Tweede Kerstdag te zien op RTL 7
John McClane is terug!

Film :

Net als de eerste Die Hard speelt ook deel twee zich af op kerstavond, waardoor de film bij uitstek geschikt is voor een spectaculaire filmavond tijdens de kerstdagen. RTL 7 voorziet ons in die behoefte, want zondag (Tweede Kerstdag) is Die Hard 2 te zien op deze zender. Je kunt Die Hard 2 streamen via onder meer Disney+.

Het verhaal
Gevaarlijke terroristen hebben de controle over de luchthaven van Washington en een aantal vliegtuigen in de lucht overgenomen. Onder leiding van een voormalige legercommandant, kolonel Stuart, willen de criminelen op deze manier een grote drugsbaas uit handen van de politie bevrijden. In éénn van de gekaapte toestellen zit de vrouw van agent John McClane. Hij probeert op de luchthaven verborgen te blijven en de terroristen in zijn eentje uit te schakelen.

Bruce Willis als John McClane in 'Die Hard 2: Die Harder'. Bron: 20th Century Studios

Beoordeling Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 84% | IMDb ★ 7,1

Direct na de release in 1988 werd Die Hard al beschouwd als één van de beste actiefilms aller tijden. Een goed vervolg maken was lastig, maar regisseur Renny Harlin leverde desalniettemin een prima film af die van begin tot eind vermakelijk is. Weliswaar is Die Hard 2 niet zo goed als het eerste deel, maar vooral de actiescènes zijn weer fantastisch. Deze film biedt dus een gegarandeerd knallend einde van de kerstdagen.

Cast
Naast Bruce Willis (The Sixth Sense) en Bonnie Bedelia (Presumed Innocent) zijn ook William Atherton (Ghostbusters), Reginald VelJohnson (Crocodile Dundee) en Franco Nero (John Wick: Chapter 2) te zien in Die Hard 2. Deze film is geregisseerd door Renny Harlin (The Long Kiss Goodnight).

Die Hard 2: Die Harder (1990) wordt beoordeeld met een 7,1 op IMDb en is dinsdag 26 december om 20.30 uur te zien op RTL 7. Genre: actie, thriller. Tijdsduur: 124 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's