Review Frasier reboot: streamen of skippen?

Streamen of skippen: Frasier is dé voorspelbare reboot van 2023
Met Kelsey Grammar en Nicholas Lyndhurst

Film :

Vanaf 3 november is de nieuwe serie Frasier te streamen. Na de première van de serie die bestaat uit twee afleveringen, volgen wekelijks nieuwe afleveringen tot aan de seizoensfinale op 29 december. Heeft Frasier zijn langste tijd gehad of laat de sympathieke psychiater en radio-presentator ons nog altijd lachen?

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Nieuwe uitdagingen
In deze 'reboot' van de serie keert Frasier Crane na de dood van zijn vader Martin terug naar Boston voor het volgende hoofdstuk van zijn leven om de relatie met zijn zoon, brandweerman Freddy, op te bouwen en nieuwe relaties aan te gaan. Daarbij doen zich nieuwe uitdagingen voor en krijgt dr. Crane de mogelijkheid om een paar oude dromen eindelijk waar te maken.

Frasier (2023) - streamen of skippen?

Hieronder volgt een spoilervrije recensie van het volledige seizoen van de serie.

Wat wij er van vinden
Naar een comeback van de weliswaar snobistische maar toch sympathieke psychiater zijn we op zijn minst nieuwsgierig. Is Frasier 2023 de moeite van het kijken waard? Fans van de oorspronkelijke sitcom zullen niet worden teleurgesteld. De grappen zijn nog steeds voorspelbaar maar doen toch weer regelmatig de mondhoeken omhoog gaan. Net als destijds zijn de afleveringen van Frasier opgenomen voor een live-publiek. De lachsalvo’s zijn, wellicht anders dan toen, inmiddels nogal hinderlijk en gedateerd. Wat betreft de humor, waar deze serie het toch van moet hebben, is alleen de Britse nieuwkomer echt grappig.

Streamen of skippen?
Ons oordeel is: streamen. Met hier en daar een sentimentele knipoog naar oude glorietijden komt Frasier niet verder dan 'leuk om te kijken'. Een tweede seizoen van deze reboot is wat ons betreft dan ook niet nodig.

Beoordeling van Gids.tv: ★★½

Vanaf 29 december 2023 is de volledige serie Frasier te streamen op SkyShowtime. Ontwikkeld door: Chris Harris, Joe Christalli. Cast: Kelsey Grammar, Jack Cutmore-Scott, Nicholas Lyndhurst. Genre: komedie. Aantal afleveringen: 10. Lengte afleveringen: ca. 25 minuten.

Kelsey Grammar als Frasier Crane in 'Frasier'. Bron: SkyShowtime

Actuele video's

Meer actuele video's