Nieuw seizoen Wintergasten start maandag op NPO 2 met econoom Noreena Hertz

Nieuw seizoen Wintergasten start maandag op NPO 2 met econoom Noreena Hertz
Janine Abbring interviewt internationale denkers en makers

Kijktip :

Het jaar 2024 begint gelijk goed met een nieuw seizoen van Wintergasten. Op de late avond gaat Janine Abbring in gesprek met vier gasten aan de hand van film- en televisiefragmenten die belangrijk waren in hun leven of iets vertellen over deze tijd.

Wintergasten met Noreena Hertz gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Grensverleggend
“Mijn gasten komen uit alle windstreken en zijn grensverleggend in hun werk en in hun denken”, laat presentatrice Janine Abbring weten. “Ze schuwen het activisme en de controverse niet. Of het nou gaat over de onderschatting van Vladimir Poetin, radicale gedragsverandering om het klimaat te redden, populisme of over de manier waarop je muziek naar je hand kunt zetten om je verhaal te vertellen.”

Dit zijn de Wintergasten van 2024
Van maandag tot en met donderdag geeft Wintergasten het podium aan vier inspirerende internationale denkers en makers: in de eerste aflevering is dat econoom Noreena Hertz, schrijver en theatermaker Nino Haratischwili (aflevering 2), zoöloog en klimaatactivist George Monbiot (aflevering 3) en trompettist Ibrahim Maalouf (aflevering 4). Hertz praat in aflevering 1 over de wereldwijde eenzaamheidscrisis, populisme en het feminisme dat ze meekreeg van haar moeder, die overleed toen ze twintig was. Hertz laat onder meer fragmenten zien uit The Hunger Games, een speech van Donald Trump en The Zone of Interest.

Wintergasten is van maandag 1 tot en met donderdag 4 januari dagelijks rond 21.50 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Wintergasten terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's