Recensie 'Priscilla': kijken of skippen?

Kijken of skippen: Priscilla brengt het bijzondere levensverhaal van de Presley's naar de bioscoop
Met fantastische rol voor Cailee Spaeny

Film :

In het jaar 2022 wist Austin Butler het filmpubliek te imponeren met zijn Elvis Presley vertolking in de biopic Elvis. Het leverde hem een Oscarnominatie op. In deze nieuwe film gaat de spotlight van Elvis zelf naar zijn vrouw Priscilla. En dat levert een bijzonder beeld op.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

Het verhaal
Priscilla is veertien jaar wanneer ze zanger Elvis Presley tegen het lijf loopt. Gedurende een tijdsspanne van ruim twaalf jaar volgen we haar roerige leven met The King. Hij blijkt onverwachte kanten te hebben: hij wordt zowel een opwindende liefde, een bondgenoot in eenzaamheid, als een kwetsbare beste vriend. Hun liefde uit zich in een groot huwelijk dat door allerlei omstandigheden tot een einde komt.

Priscilla - kijken of skippen?

Gids.tv zag deze film al eerder, op het LIFF in Leiden. Hieronder volgt een spoilervrije recensie van de film.

Wat wij er van vinden
Deze film heeft alle elementen voor een lekkere avond uit óf op de bank: de film ziet er oogstrelend uit, de muziek (zowel de bekende muziek van Elvis als de voor deze film geschreven muziek) is prachtig en het verhaal is simpel en doelmatig. De acteerprestaties in deze film zijn geweldig en vooral Priscilla zelf, geportretteerd door Cailee Spaeny, spettert van het scherm. Het verhaal zelf is helaas niet zo gelaagd als dat we hoopten en ook de vrolijkheid is in vele delen van de film ver te zoeken. Veel te genieten, maar ook vol met gemiste kansen.

Streamen / kijken of skippen?
Ons oordeel is: kijken. Ondanks het feit dat we een hoop herkenbare elementen terugvinden in deze film, zijn het vooral de acteerprestaties die het de moeite waard maken om naar de dichtsbijzijnde zaal binnen te lopen.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

De film Priscilla is nu te zien in de Nederlandse boscopen. Regie: Sophie Coppola. Cast: Cailee Spaeny, Jacob Elordi, Ari Cohen, Lynne Griffin. Genre: historie, muziek, romantiek. Tijdsduur: 110 minuten.

Cailee Spaeny en Jacob Elordi in 'Priscilla'. Bron: Cineart

Actuele video's

Meer actuele video's