Review 'Good Grief': streamen of skippen op Netflix?

Streamen of skippen: in Good Grief gaat het van kwaad naar erger met Dan Levy
Spetterend acteerwerk in film met serieuze thema's

Film :

Netflix brengt in de eerste dagen van 2023 een hoop films die nog zijn blijven liggen in het vorige jaar. Eentje daarvan is dit serieuze drama van Dan Levy, normaliter toch vooral bekend om zijn komische werk. Een goede 'change of scenery' voor hem.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

Het verhaal
De voormalige schilder Marc (Dan Levy) is een kinderboekenillustrator die een comfortabel huwelijk heeft met de charismatische Oliver (Luke Evans). Wanneer deze komt te overlijden, stort Marc ineen. Met zijn beste vrienden Sophie (Ruth Negga) en Thomas (Himesh Patel) reist hij naar Parijs en staat hij stil bij zijn leven en worden harde, maar goedbedoelde waarheden verkondigd.

Good Grief - streamen of skippen?

Hieronder volgt een spoilervrije recensie van de film.

Wat wij er van vinden
Er zitten een hele hoop thema's in deze film, maar ze liggen eigenlijk allemaal redelijk op de oppervlakte. Er zitten weinig lagen in de film: vrijwel iedere karakterontwikkeling gaat over 'rouw' en de verwerking daarvan. In de letterlijke zin, maar ook in de figuurlijke: rouw in de liefde, rouw doordat je niet weet waar je persoonlijk naartoe gaat. In alle vormen en maten komt het voorbij. Erg diep gaat het allemaal niet en de dialogen zijn zo nu en dan zelfs een beetje 'simpel', maar het acteerwerk maakt veel goed: naast regisseur Dan Levy komen de twee andere hoofdrollen ook goed uit de verf. En dan hebben we ook nog een paar leuke cameo's van bekende gezichten tegoed.

Streamen / kijken of skippen?
Ons oordeel is: streamen. Ondanks dat het af en toe wat ongemakkelijk is om te kijken naar de dialogen die zich voor je neus afspelen, kan dit romantische drama exact zijn wat je nodig hebt.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

De dramafilm Good Grief is nu te streamen op Netflix. Regie: Dan Levy. Cast: Dan Levy (Schitts Creek), Ruth Negga (Passing), Himesh Patel (Enola Holmes 2), Luke Evans (Pinocchio). Genre: drama, romantiek. Tijdsduur: 100 minuten.

Dan Levy, Ruth Negga en Himesh Patel in 'Good Grief'. Bron: Netflix

Actuele video's

Meer actuele video's