Recensie 'Anyone But You': kijken of skippen?

Kijken of skippen? Anyone But You brengt schoonheid en relatiestress naar Sydney
Met Sydney Sweeney en Glenn Powell

Film :

Een romantische komedie met Top Gun-hunk Glen Powell en Sydney Sweeney, de dame waar veel mannen en vrouwen maar al te graag over toegeven een celebrity crush te bezitten: dat moet toch wel bijna een garantie op topsucces in de bioscopen zijn?

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

Het verhaal
In deze romantische komedie lijken Bea en Ben het perfecte stel, maar na een geweldige eerste date gebeurt er iets waardoor hun vurige aantrekkingskracht afkoelt tot het vriespunt – totdat ze onverwachts met elkaar worden opgezadeld op een bruiloft in Australië. En wat doen twee volwassen mensen dan? Net doen alsof ze een stel zijn natuurlijk.

Anyone But You - kijken of skippen?

Hieronder volgt een spoilervrije recensie van de film.

Wat wij er van vinden
Dat Anyone But You een redelijk succes gaat worden in de bioscopen, daar durven we wel wat geld op in te zetten. De film heeft met twee buitenaards knappe hoofdrolspelers, een prachtige zonnige omgeving én de nodige humor een paar heerlijke ingrediënten in huis om wat ouderwets vermaak te bieden. Misschien doet dan zelfs het verhaal zelf er wel niet meer toe. We hopen het maar, want dat verhaal is niet om over naar huis te schrijven. De film heeft wel een paar vernieuwende en frisse elementen in huis, maar helaas zijn ze slechts op één hand te tellen: verder is het vooral een verzameling hergebruikers uit romantische komedies van heden en verleden. Een soort best of, zou je kunnen stellen.

Kijken of skippen?
Ons oordeel is: skippen. Deze film is absoluut niet slecht en voor een leuke avond met z'n tweetjes misschien wel geschikt, maar daarvoor kan je wat ons betreft net zo goed op de bank blijven zitten.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

De romcom Anyone But You is nu te zien in de Nederlandse bioscopen. Regie: Will Gluck (Easy A). Cast: Sydney Sweeney (Reality), Glen Powell (Top Gun: Maverick), Alexandra Shipp, Michelle Hurd. Genre: komedie, romantiek. Tijdsduur: 104 minuten.

Sydney Sweeney en Glen Powell in 'Anyone Buy You'. Bron: Sony Pictures

Actuele video's

Meer actuele video's