Streamen of skippen: Foe is geloofwaardig drama met sciencefiction kenmerken

Streamen of skippen: Foe is geloofwaardig drama met sciencefiction kenmerken
Gebaseerd op gelijknamige roman van Iain Reid

Film :

Gevierd acteurs Saoirse Ronan (Atonement) en Paul Mescal (Aftersun en Normal People) spelen intense karakters in Foe, een relatiedrama met sciencefiction kenmerken. De film werpt een blik op hoe de toekomst eruit kan zien als de klimaatveranderingen doorzetten. Ook schetst het de mogelijkheden van AI en intermenselijke relaties. Zijn het bizarre ideeën of reële toekomstbeelden?

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

Het verhaal
Foe speelt zich af in het jaar 2065. Aan de negatieve gevolgen van klimaatveranderingen heeft de mens zich moeten aanpassen. Op een geïsoleerde boerderij in het Middenwesten van Amerika leidt een getrouwd stel Junior en Henrietta, een eenzaam leven. Dit rustige leventje wordt verstoord wanneer op een avond een vreemdeling aan de deur staat. Deze vreemdeling, Terrance, doet Junior een voorstel dat er voor zorgt dat hun huwelijk op scherp komt te staan.

Foe- streamen / kijken of skippen

Hieronder volgt een spoilervrije recensie van de film.

Wat wij er van vinden
Foe begint met tranen en de toon is daarmee direct gezet. De sfeer is beladen en zelfs neerslachtig te noemen. Er valt nauwelijks een blij moment te beleven. Het is dus even doorzetten, maar dan heb je ook wat. Het thema van de film is niet de ellendige toekomst die ons te wachten staat als de klimaatveranderingen niet tegen gehouden worden, maar juist de mogelijkheden die AI te bieden heeft: bijvoorbeeld op relationeel gebied en niet te vergeten de ethische kant daarvan. De acteurs spelen hun intense rol voortreffelijk. De details in de omgeving waarin het zich afspeelt kloppen en dat maakt Foe nog interessanter én geloofwaardig.

Streamen / kijken of skippen?
Ons oordeel is: streamen. Het is zeer knap hoe Foe in slechts twee verschillende settingen - de boerderijwoning en de kippenfabriek - de kijker geboeid weet te houden.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

De film Foe is nu te zien op Prime Video. Regie: Garth Davis. Cast: Saoirse Ronan, Paul Mescal, Aaron Pierre. Genre: drama, thriller, sciencefiction. Tijdsduur: 110 minuten.

Paul Mescal en Saoirse Ronan in 'Foe'. Bron: Prime Video

Actuele video's

Meer actuele video's