Review 'Echo': streamen of skippen op Disney+?

Streamen of skippen: in Echo gaat Marvel terug naar de straat
Echo is de nieuwste held om van te houden

Film :

We kunnen er lang en kort over praten, maar 2023 was voor Marvel niet het beste jaar. Uiteraard waren Guardians of the Galaxy Vol. 3 en Loki seizoen 2 een succes, maar zowel voor als achter de schermen was er ook veel onzekerheid en negativiteit te betreuren. Tijd voor een nieuwe start in 2024: dat begint absoluut goed!

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

Het verhaal
Maya Lopez, ook bekend als Echo, zit emotioneel in de knoop. Ze worstelt met opgekropte gevoelens, onzekerheid en woede, en weet niet hoe ze hiermee om moet gaan. Haar harde houding in New York City blijft haar achtervolgen, zelfs in haar geboortestad. Om verder te kunnen moet ze haar verleden accepteren, zich opnieuw verbinden met haar Indiaanse roots en het belang van familie en gemeenschap erkennen.

Echo - streamen of skippen?

Hieronder volgt een spoilervrije recensie van de eerste drie afleveringen van de serie.

Wat wij er van vinden
De eerste dertig minuten van de serie geven je op een bijzonder stijlvolle wijze weer waar we ongeveer gebleven zijn en waar we op moeten letten. Vervolgens komen we direct middenin de actie terecht, maar er wordt ook een verhaal uit de doeken gedaan die vele lagen bevat, maar ook weer niet te complex is voor de kijker om te volgen. Een groot voordeel daarbij is de goede hoofdrol voor Alaqua Cox als de Choctaw 'antiheld' Maya Lopez, die gedurende de serie steeds meer het gevoel krijgt dat haar opvoeding - die is vormgegeven door haar 'oom' Wilson Fisk - niet helemaal is wat zij altijd dacht. Een tof aspect aan de actiescènes in deze serie is het regelmatig ontbreken van geluid: Echo is namelijk doof en de kijker hoort dat zo nu en dan ook mee te voelen.

Streamen of skippen?
Ons oordeel is: streamen. De serie heeft alle ingrediënten die je van een goede superheldenserie verwacht: geweldige actie, een goed verhaal en een 'held' waar je mee kunt identificeren. Een topper in de dop.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

De Marvel-serie Echo is nu te streamen op Disney+. Je kunt alle afleveringen bingen. Ontwikkeld door: . Cast: Alaqua Cox, Vincent d'Onofrio. Genre: actie, drama. Tijdsduur: 5 afleveringen van 37-51 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's