Recensie 'Klem' seizoen 4: streamen of skippen?

Streamen of skippen: Klem seizoen 4 is populaire bioscoopfilm in drie afleveringen gehakt
Met Barry Atsma, Jacob Derwig en Georgina Verbaan

Film :

De film Klem heeft vorig jaar de Gouden Film behaald: ruim 200.000 bioscoopbezoekers hebben de film, gebaseerd op de gelijknamige serie van scenarist en regisseur Frank Ketelaar, gezien. Nu is deze hitfilm in drie stukken gehakt en wordt deze elke vrijdag uitgezonden op de Nederlandse televisie.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

Het verhaal
Het koppel Marius en Kitty wonen alweer enige tijd in Italië, waar ze de hand hebben weten te leggen op een wijngaard in Toscane. Marius heeft zijn leven gebeterd, dus vertrekt Hugo vol goede moed om samen met Sophie zijn dochter Suus voor een langverwachte reünie bij hartsvriendin Chrissie af te zetten.

Klem seizoen 4 - kijken of skipppen?

Wat wij er van vinden
De misdaadserie Klem is niet de eerste succesvolle Nederlandse serie die de transitie naar het witte doek maakt: Penoza deed dit ook al. De premise van deze serie: kaaskoppen ontmoeten de mafioso onder de Italiaanse zon, waar een wijngaard voor een prikkie op de kop wordt getikt. Maar - zoals we wel kunnen verwachten - zit er een dikke vette adder onder het gras. De 'vriendschap' tussen de keurige Hugo Warmond (Barry Atsma) en de vloekende crimineel Marius Milner (Jacob Derwig) werkt aanstekelijk en ook vrouw Kitty (Georgina Verbaan) heeft een verhaal waar we extra op letten. De nieuwe serie - inclusief extra scènes - is een herhaling van zetten maar niet minder spannend.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★
Fans van de serie hebben deze omgebouwde film in serievorm waarschijnlijk al gezien in de Nederlandse bioscopen. Hoewel de film al geruime tijd beschikbaar is, wordt er in deze serie goed nieuws onthuld voor zowel nieuwe kijkers als de echte fans. Streamen dus!

De driedelige miniserie KLEM(onofficieel het vierde seizoen van de serie) is een uitgebreide versie van de film KLEM en is vanaf vrijdag 12 januari drie weken lang te zien op NPO 1. Ook is de misdaadserie van drie afleveringen beschikbaar op NPO Plus. Genre: misdaad, drama.

Marius Milner (Jacob Derwig) en Kitty (Georgina Verbaan) in de serie 'Klem'

Actuele video's

Meer actuele video's