Recensie 'CAROLINE': streamen of skippen bij Videoland?

Streamen of skippen: Caroline is openhartige documentaire over BBB-leider
Jaïr Ferweda maakte de docu

Film :

Parlementair verslaggever Jaïr Ferweda mag weer iets nieuws op zijn cv bijschrijven: documentairemaker. Jaïr en zijn team volgde de afgelopen maanden nauwgezet de avonturen van Caroline van der Plas en de BoerBurgerBeweging. Is de serie zo open als dat we hem verwachten?

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

Het verhaal
Caroline van der Plas, misschien wel de opmerkelijkste politica van de afgelopen jaren, wordt van dichtbij gevolgd tijdens 'de spannendste verkiezingen ooit.' Politiek journalist Jaïr Ferwerda volgt haar nauwgezet in zowel werk- als privésetting. De documentaire biedt een unieke en persoonlijke inkijk in het leven van een partijleider die vecht voor zetelwinst, en de persoon áchter de politica.

CAROLINE - streamen of skippen?

Hieronder volgt een spoilervrije recensie gebaseerd op de volledige documentaireserie.

Wat wij er van vinden
Het verhaal van Caroline van der Plas en de BBB is alom bekend. Niet alleen uit nieuws- en actualiteitenprogramma's, maar ook uit talkshows en andere programma's is Caroline niet weg te slaan. Hebben we niet een beetje te veel Caroline gezien? We zien in deze documentaire in ieder geval een volledig andere kant van de partij en de partijleider. We krijgen antwoorden op vragen die we nog over hebben gehouden uit verkiezingstijd. Of we echt nieuwe inzichten hebben gekregen twijfelen we over, de manier waarop Jaïr toch naar de scoop op zoek is laat zien dat hij zijn status als parlementair journalist niet kon laten varen voor deze docu. Met een ervaren documaker was dat misschien wel anders gegaan. Het schuurt eigenlijk nergens.

Beoordeling van Gids.tv
Als je iets meer wilt weten over de BBB-invalshoek tijdens deze verkiezingen, dan is dit absoluut een aanrader. Je lijkt op elk moment daadwerkelijk mee te kunnen kijken en geeft een zeer open beeld van Caroline en de groep om haar heen.

De tweedelige documentaireserie Caroline is nu te streamen op Videoland. Ontwikkeld door: Jaïr Ferweda. Genre: documentaire, politiek. Tijdsduur: 3 afleveringen van ca. 45 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's