Bioscooprecensie: meesterwerk All of Us Strangers is wonderbaarlijke en bijzondere ode aan de liefde

Bioscooprecensie: meesterwerk All of Us Strangers is wonderbaarlijke en bijzondere ode aan de liefde
Met Andrew Scott en Paul Mescal

Film :

Vanaf 25 januari is de film All of Us Strangers te zien in de bioscopen. Regisseur Andrew Haigh (45 Years) heeft het voor elkaar gekregen één van de mooiste romantische films van dit jaar te maken. Een passionele relatie inclusief pikante scènes zijn gegarandeerd, maar vergeet zeker ook je zakdoeken niet mee te nemen.

Gids.tv geeft je regelmatig de beste tips over welke films en series je kunt kijken op alle streamingdiensten. Bekijk alle overzichten van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Het verhaal
De scenarist Adam ontmoet in zijn vrijwel lege torenflat in Londen zijn mysterieuze buurman Harry. Terwijl hun band hechter wordt, keert Adam naar zijn ouderlijke huis terug. Daar loopt hij zijn overleden ouders tegen het lijf, die er exact hetzelfde uitzien als dertig jaar geleden.

All of Us Strangers - kijken of skippen?

Wat wij er van vinden
Deze prachtige film is losjes gebaseerd op een roman van Taichi Yamada en heeft een waaier van onderwerpen in zich. Deze romantische fantasiefilm gaat over loslaten, rouwverwerking, ouder-acceptatie, generatiekloof, veranderend tijdsbeeld, seksuele geaardheid, verdriet, eenzaamheid, erkenning, ontkenning en vluchten. Ondanks de vele thema's blijft de film in balans met een cast die alles uit de kast haalt om er een fantastische film van te maken. De sfeer, camerabeelden en uitstekende soundtrack maken de boel af in een verhaal die diepe indruk maakt vol levenslessen en liefde. En tot slot: acteurs Andrew Scott, Paul Mescal, Claire Foy en Jamie Bell verdienen allemaal een Oscar, ondanks dat geen van allen is genomineerd.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★½
We kunnen toch wel stellen dat All of Us Strangers een meesterwerk is geworden in deze moderne tijd. Ondanks de zware thema's voelt de film warm en liefdevol aan en is de finale er eentje die wij niet snel vergeten. Wel moet bij het zien van deze productie de fantasie knop aan, maar als die om is, is deze topfilm zwaar genieten. Ga dit zien!

De film All of Us Strangers is nu te zien in de Nederlandse bioscopen. Regie: Andrew Haigh. Cast: Andrew Scott, Paul Mescal, Claire Foy en Jamie Bell. Genre: drama, fantasie, romantiek. Tijdsduur: 105 minuten.

Acteur Paul Mescal (Harry) in de film 'All of Us Strangers'

Actuele video's

Meer actuele video's