Review 'Retribution' met Liam Neeson: streamen of skippen bij Prime Video?

Streamen of skippen: actiefilm Retribution met Liam Neeson is nu beschikbaar op Prime Video
Van de producenten van Unknown, Non-Stop en The Commuter

Film :

Afgelopen september was de actiefilm Retribution met de altijd sympatieke Noord-Ierse acteur Liam Neeson in de hoofdrol nog een bescheiden hit in de Nederlandse bioscopen. Vers uit de filmzalen stream je deze productie al thuis op de bank, maar is dat ook de moeite waard?

Gids.tv geeft je regelmatig de beste tips over welke films en series je kunt kijken op alle streamingdiensten. Bekijk alle overzichten van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Matt Turner
De Amerikaanse zakenman Matt Turner, gespeeld door Liam Neeson, woont samen met zijn vrouw en kinderen in Berlijn. Wanneer Matt op een dag zijn kinderen naar school brengt, wordt hij gebeld door een onbekend nummer en krijgt hij een mysterieuze stem aan de lijn. Er zit een bom onder zijn autostoel.

Retribution - kijken of skippen?

Hieronder volgt een spoilervrije recensie van de film.

Wat wij er van vinden
We hebben het allemaal vaker gezien. Een bom onder een bus bijvoorbeeld: in Speed uit 1994 - met toen Keanu Reeves en Sandra Bullock in de hoofdrol - wisten we met datzelfde tafereel massaal de bioscopen te vinden. Retribution doet hetzelfde met een simpel maar effectief verhaaltje waarin een gezin wordt geterroriseerd door een schurk die geld wil. Verstand op nul en de rit gaat beginnen door het zakelijke district van Berlijn, waarin de spanningen en paniek meerdere malen hoog oplopen. Met uitstekende rollen voor zijn kinderen Lilly Aspell (Emily) en Jack Champion (Zach) is het nooit saai in de auto. Liam Neeson doet niets nieuws, maar vermakelijk is het toch wel.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★
Waarschijnlijk ben je dit verhaal al na een maand vergeten, maar Retribution geeft toch het popcornvermaak wat je verwacht bij dit soort films. De cast is een leuke plus met Liam Neeson in een stralende hoofdrol. Voor een keer is dit de moeite waard, maar verwacht geen klassieker.

De film Retribution is nu beschikbaar op Prime Video. Regie: Nimród Antal (Servant). Cast: Liam Neeson, Noma Dumezweni, Jack Champion en Matthew Modine. Genre: actie, thriller, misdaad. Tijdsduur: 91 minuten.

Actrice Noma Dumezweni (Angela Brickmann) in de film 'Retribution'

Actuele video's

Meer actuele video's