Streamen of skippen: documentaire Jorik vertelt heftig verhaal met klein vooroordeel

Streamen of skippen: documentaire Jorik vertelt heftig verhaal met klein vooroordeel
Meer Jorik, minder Lil' Kleine

Film :

Het is een vrij nieuwe trend in streamingland: portretten van media-fenomenen in ons land. Ondanks dat het relatief nieuw is, schieten ze wel als paddestoelen uit de grond: na CAROLINE komt er in januari ook een docu over Lil' Kleine, of beter: Jorik. Want hij moet die laatste wat vaker meenemen naar huis...

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

Het verhaal
Jorik Scholten, beter bekend als Lil Kleine, geeft een kijkje in zijn leven. Hij deelt hoe hij aspecten van zijn leven als Lil Kleine te veel mee naar huis nam, waardoor hij besloot nuchter te worden en minder te feesten. Nu is hij op weg om een gezondere versie van zichzelf te worden voor zijn familie.

Jorik - streamen of skippen?

Hieronder volgt een spoilervrije recensie van de driedelige documentaireserie.

Wat wij er van vinden
We stellen alvast een dikke disclaimer: deze docu is vooral gemaakt om de boetedoening van Jorik Scholten op te tekenen: die komt er uiteindelijk wel, maar vooral met een grote 'maar' erachter: het deurincident en de mishandeling van zijn ex Jaimie Vaes had niet mogen gebeuren, maar er was wel sprake van een zeer giftige relatie. De 'dus' volgt gelukkig niet. Misschien zal door deze documentaire zelfs wat meer sympathie volgen voor de rapper, die zich zo hier en daar nog steeds gedraagd als groot kind.

Beoordeling van Gids.tv
Net als bij de Videoland-documentaire CAROLINE geeft deze documentaire ons niet het gevoel dat we voor de gek gehouden worden door een PR-machine. Natuurlijk zal dat wel een beweegreden zijn om de docu te maken, maar aangezien we het er niet overduidelijk doorheen zien zijn we eigenlijk best positief.

De documentaireserie Jorik is nu te streamen op Prime Video. Regie: Nick Hoedeman. Genre: documentaire. Tijdsduur: 3 afleveringen van 34-40 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's