Streamen of skippen? Masters of the Air is wonderschone oorlogsserie op Apple TV+

Streamen of skippen? Masters of the Air is wonderschone oorlogsserie op Apple TV+
Met Austin Butler en Callum Turner

Film :

Tom Hanks en Steven Spielberg maakten in 2001 - in navolging op het prachtige Saving Private Ryan - de misschien nog wel indrukwekkendere serie Band of Brothers. Na die serie en het vervolg The Pacific is nu ook de lucht aan de beurt. Met een gigantische cast om u tegen te zeggen kunnen we eigenlijk maar één ding concluderen: eindelijk!

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

Het verhaal
Het verhaal speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog. Een speciale eenheid van de Amerikaanse, luchtmacht wordt gevormd door elf mannen, die kilometers boven de grond achter de vijandelijke linies in een bommenwerper betrokken zijn bij tijdens de zogeheten 'daglichtbombardementen' door de geallieerden op Duitsland, die van medio 1942 tot het einde van de Tweede Wereldoorlog plaatsvinden. Zo nemen de geallieerde strijdkrachten het op tegen de zwermen Duitse jagers van Hitler.

Masters of the Air - streamen of skippen?

Hieronder volgt een spoilervrije recensie gebaseerd op de eerste twee afleveringen van de serie.

Wat wij er van vinden
De serie vertelt het verhaal van The Bloody Hundredth, een divisie van de luchtmacht die extreem veel verliezen heeft geleden tijdens de eindfase van de Tweede Wereldoorlog. Het verhaal is gebaseerd op het boek van Donald L. Miller over de divisie. Ze hebben slechtst één doel: de oorlog naar Hitlers voordeur brengen. Na de indrukwekkende opening credits - inclusief geweldige muziek - zitten we er gelijk middenin. De thema's zijn exact dezelfde als die van zijn twee voorgangers: vriendschap, kameraadschap, opoffering en natuurlijk ook actie. Ze zitten allemaal in hetzelfde schuitje, soms letterlijk. Met een budget van 300 miljoen dollar doen de makers er alles aan om het zo realistisch mogelijk te laten zijn en dat lukt ze werkelijk fantastisch. Het geheel is adembenemend mooi en de gevechten in de lucht bijna onwerkelijk. Het heldenverhaal in optima forma.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★½
Net als we gewend zijn van series die door Apple worden gemaakt óf ondersteund is er genoeg budget om het er wonderschoon uit te laten zien. Het verhaal heeft voorlopig nog niet de hoogtepunten van Band of Brothers, maar boeit genoeg om door te blijven kijken. We hebben er een goed gevoel over.

Lees en bekijk ook het uitzendschema van Masters of the Air.

Masters of the Air is nu te streamen op Apple TV+. Ontwikkeld door: John Orloff (The Last Vermeer). Cast: Austin Butler (Elvis), Callum Turner, Barry Keoghan (Saltburn) en Anthony Boyle. Genre: oorlog, drama. Tijdsduur: 8 afleveringen van 45-65 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's