Netflix-recensie 'Wil': streamen of skippen?

Streamen of skippen: Wil van Peaky Blinders-regisseur Tim Mielants is aanrader op Netflix
Hartverscheurend en krachtig oorlogsdrama met Stef Aerts en Matteo Simoni

Film :

De indrukwekkende Nederlands-Belgische productie Wil verdient het om een enorm groot publiek te bereiken: Netflix geeft nu die optie. Een krachtig kwaliteitsdrama en oorlogsfilm in beelden, sfeer en muziek met een spannend verhaal dat ontroerd, shockeerd en je stil achterlaat.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

Ik stond erbij en keek ernaar
Het verhaal speelt zich af in 1942. Wil en Lode zijn twee jonge hulpagenten in het bezette Antwerpen. Ze werken gedwongen mee aan de klopjacht op joden in de stad. Tegelijk steunen ze het verzet. Temidden van grote chaos en geweld bloeit ook de liefde: Wil valt als een blok voor de charmes van Lode's zus Yvette. Een schizofrene cocktail van emoties brengt hem aan de rand van de afgrond. Want hoe red je tegelijk jezelf, je geliefden en de joden uit de klauwen van de bezetter?

Wil - streamen of skippen?

Hieronder volgt een spoilervrije recensie van de film.

Wat wij er van vinden
Verhalen over de Tweede Wereldoorlog voelen tot op de dag van vandaag (helaas) nog steeds actueel aan: in de wereld van nu is het kwaad nog altijd om ons heen. Regisseur Tim Mielants zet die sfeer perfect neer: een sfeer binnen de context van de Tweede Wereldoorlog, waar niemand te vertrouwen is. Een waarschuwing is wel op zijn plaats: mensen met tere zieltjes kunnen dit beter overslaan. Sommige scènes zijn zeer aangrijpend, heftig en hard. De cast is uitmuntend met onder andere sterke rollen voor Stef Aerts, Matteo Simoni en Kevin Janssens. Het acteervuurwerk komt ook van acteerveteranen Pierre Bokma, Jan Bijvoet en Jan Decleir, die de film een meeslepende ervaring maken. Een kijktip in hoofdletters die zeker gezien moet worden.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★½
Deze imponerende nieuwe dramafilm maakt indruk door uitstekende camerabeelden en een spannend, maar zeer aangrijpend verhaal. De cast is uitmuntend, compleet met mooie kostuums en huiveringwekkende grime en make-up. Dat streamingdienst Netflix deze heftige maar rijke film in de filmbibliotheek zet is alleen maar te prijzen. Ga dat zien!

De film Wil is nu te streamen op Netflix. Regie: Tim Mielants. Cast: Stef Aerts (Belgica), Matteo Simoni, Kevin Janssens, Jan Bijvoet en Jan Decleir. Genre: drama, misdaad, oorlog. Tijdsduur: 110 minuten.

Acteur Stef Aerts (Wilfried Wils) en Jan Bijvoet in de film 'Wil'

Actuele video's

Meer actuele video's