Streamen of skippen: Jesus Revolution is sferische weergave van hippietijdperk in Zuid-Californië

Streamen of skippen: Jesus Revolution is sferische weergave van hippietijdperk in Zuid-Californië
Gebaseerd op autobiografie van Greg Laurie, stichter van het Amerikaanse Harvest Christian Fellowship

Film :

Jesus Revolution is een waargebeurd verhaal uit de jaren 70 dat zich afspeelt in Zuid-Californië. Deze film over de opleving van het christendom onder de hippies is uitgebracht in 2023 en nu te zien op Netflix. Is Jesus Revolution de lange zit van twee uur waard?

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

Het verhaal
Het verhaal speelt zich af in de jaren 70. De jonge Greg Laurie wordt opgevoed door zijn worstelende moeder, Charlene. Greg en een zee aan jonge mensen reizen naar het zonnige Zuid-Californië om de waarheid opnieuw te definiëren met alle middelen van 'bevrijding' die voor hen in het hippietijdperk beschikbaar zijn. Greg en zijn vriendin Cathe raken gefascineerd door Lonnie Frisbee, een charismatische hippie-straatprediker en dominee Chuck Smith. Samen hebben deze twee ogenschijnlijke tegenpolen de deuren van Smiths kwijnende kerk opengezet voor de stroom dolende jongeren en creëerden een onverwachte opleving van een radicale, nieuwgevonden liefde in het christendom.

Jesus Revolution - streamen of skippen?

Hieronder volgt een spoilervrije recensie van de film.

Wat wij er van vinden
Jongeren op zoek naar de waarheid, verbondenheid en perspectief, het is van alle tijden. Jesus Revolution verhaalt over een heel specifiek en gedenkwaardig tijdperk in de jaren '70. Alle elementen van die tijd - bloemen in lange haren, kleding, hallucinerende middelen die als manna uit de hemel komen vallen - worden tijdens een happening met onder andere de meesterlijke zangeres Janis Joplin weergegeven in mooie gedempte kleuren. Deze elementen geven Jesus Revolution precies de juiste sfeer. Ondanks voortreffelijk acteerwerk van de hoofdrolspelers blijft verdieping van de karakters uit.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★
Aangezien het verhaal autobiografisch is, vergeven we het voorspelbare verloop en lengte van de film: Aan de waarheid valt niet tornen.

De film Jesus Revolution is nu te zien op Netflix. Regie: Jon Erwin en Brent McCorkle. Cast: Joel Courtney, Kelsey Grammer, Jonathan Roumie en Kimberly Williams-Paisley. Genre: drama, biografie. Tijdsduur: 120 minuten.

Kelsey Grammer, Jonathan Roumie, Anna Grace Barlow en Joel Courtney in Jesus Revolution

Actuele video's

Meer actuele video's