Bioscooprecensie: in romcom Verliefd op Bali brengt een familievloek 'trouble in paradise'

Bioscooprecensie: in romcom Verliefd op Bali brengt een familievloek 'trouble in paradise'
Met 79-jarige Wieteke van Dort in belangrijke bijrol

Film :

Na Verliefd op Ibiza en Verliefd op Cuba brengt regisseur Johan Nijenhuis deze week een derde film waarin we vertrekken naar het indonesische eiland Bali. Nijenhuis lanceert hiermee zijn twintigste biosoopfilm met een sterrencast die toch verrast. Niemand minder dan Wieteke van Dort doet mee en dat is een nostalgisch en fijn weerzien.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

Familievloek
Na het overlijden van haar Indische oma, overtuigt influencer Jenny haar moeder en zus om met haar naar Bali te gaan. Ze zijn totaal verschillend en komen ieder met hun eigen motivatie en vragen naar het eiland. Terwijl Jenny haar carrière probeert te redden, wil Dewi vooral op zoek naar haar roots en hoopt moeder Cornelie dat de reis haar en haar dochters dichter bij elkaar brengt. Jenny, Dewi en Cornelie krijgen alle drie te maken met cupido, maar een familievloek gooit roet in het eten,

Verliefd op Bali - kijken of skippen?

Hieronder volgt een spoilervrije recensie van de film.

Wat wij er van vinden
Wij kunnen nu al zeggen dat Verliefd op Bali waarschijnlijk een Gouden Film gaat scoren, want deze oerhollandse romcoms blijven onverminderd populair. Naast een gezellige soundtrack komen toeristische plekken van Bali veelvuldig in beeld: de prachtige stranden, grote feesten en trekpleisters als de historische tempels. Naast een hoofdrol voor Anouk Maas - in soms erg ongemakkelijke rol als Influencer - zien we onder andere Nadja Hüpscher, Tara Hetharia en romcomkoning Jim Bakkum terug in deze productie. Verliefd op Bali is soms een ongemakkelijke zit en wil met het verhaal de diepte in. Dat wordt helaas uiteindelijk een rommeltje.

Beoordeling van Gids.tv: ★★½
Deze Nederlandse romcom doet niets nieuws, wil véél zijn maar slaat soms de plank mis. Maar wie een beetje zon, vakantie-vibes én een lekkere soundtrack wil met over het algemeen een leuke cast op het witte doek kan best een bioscoopkaartje kopen. Verwacht wel minder, dan krijg je meer.

De film Verliefd op Bali is nu te zien in de Nederlandse bioscopen. Regie: Johan Nijenhuis (De Beentjes van Sint-Hildegard). Met Anouk Maas, Jim Bakkum en Soy Kroon. Genre: romantiek, komedie. Tijdsduur: 113 minuten.

Acteur Edwin Jonker in de film 'Verliefd op Bali'

Actuele video's

Meer actuele video's