Recensie: 'PATTY' op Videoland, streamen of skippen?

Streamen of skippen: serie PATTY over vallen en opstaan in bizarre leven van diva Patty Brard
Met Holly Mae Brood en Eva van de Wijdeven

Film :

Bij de oudere generatie is algemeen bekend dat het leven van de "diva of showbizz" Patty Brard zeker niet over rozen ging. Nu is daar de serie en dat werd hoog tijd: in vijfendertig draaidagen en met honderdvijftig acteurs wordt het leven van presentatrice en voormalig Luv'-zangeres in de spotlights gezet op Videoland.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

Meidengroep Luv
Deze serie volgt het levensverhaal van Patty Brard, de vrouw die de Nederlandse showbizz op uitbundige wijze al jarenlang op stelten zet. Het leven van Patty kende hoogtepunten maar ook diepe dalen Toch wist Patty zich altijd weer staande te houden in een mannenwereld. De serie toont het begin van Patty's carrière als zangeres in de meidengroep Luv', ruzies met vrienden en familie, haar omstreden huwelijken en grote geldproblemen.

PATTY - streamen of skippen?

Hieronder vind je een spoilervrije recensie van alle afleveringen van de serie.

Wat wij er van vinden
Naar het idee van regisseur Will Koopman (Gooische Vrouwen en Neem me Mee) duiken we in het leven van La Brard. De serie start met de iconische sprong van de duikplank in het SBS-programma 'Sterren Springen', en schakelt vervolgens van de jonge beeldschone Patty (Holly Mae Brood) naar de oudere versie vertolkt door Eva van de Wijdeven. De 'catfights' tussen Patty, Marga Scheide en José Hoebee in de zeer popularie meidengroep Luv zijn een hilarisch hoogtepunt. Ook zien we onder ander hoe Patty persoonlijk failliet wordt verklaard en na een stukgelopen zakelijke deal met haar ex, zakenman Eric Peute, achterbleef met een schuld van 2,7 miljoen euro. Maar powervrouw Brard vecht terug, en hoe! Deze serie is een vermakelijke en nostalgische duik in het vaak bruisende leven van deze diva, in voor- en tegenspoed.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½
Deze fictieve serie is gebaseerd op de gedramatiseerde en uiteraard hier en daar gekleurde herinneringen van het leven van Patty Brard. Of je nu fan bent van Brard of je een hekel hebt aan deze vrouw: je kunt eigenlijk alleen maar respect hebben hoe ze de vooral diepe dalen overwonnen heeft. PATTY is geen perfecte serie geworden, maar kan je Brard er goed bij hebben dan is dit zeker smullen.

De serie PATTY is nu te streamen bij Videoland. De eerste aflevering is ook gratis te zien vanwege de uitzending op RTL 4. Ontwikkeld door: Will Koopman. Cast: Eva van de Wijderven, Holly Mae Brood, Julia Lammerts, Teunie de Brouwer en Dook van Dijck. Genre: komedie, biografie. Tijdsduur: 5 afleveringen van ca. 40 minuten.

Actrice Eva van de Wijdeven als Patty Brard in de serie 'PATTY'

Actuele video's

Meer actuele video's