Recensie: HBO-documentaire After the Bite duikt in de oorzaken van levensgevaarlijke haaienaanvallen

Recensie: HBO-documentaire After the Bite duikt in de oorzaken van levensgevaarlijke haaienaanvallen
Maar wie is nu de echte bedreiging?

Film :

Vanaf 27 juli is de documentaire After the Bite te zien op HBO Max. Een onbezorgde duik in het water in Cape Cod is verleden tijd als de witte haai zijn eerste slachtoffers maakt. Hoe gaan de lokale bewoners, vakantiegangers, vissers en milieuactivisten hier mee om? Lees hier de filmrecensie van After the Bite.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Cape Cod
Lokale bewoners en duizenden vakantiegangers die elke zomer naar het schiereiland Cape Cod - aan de kust van Massachusetts - komen, beginnen te worstelen met deze alarmerende nieuwe realiteit van grote witte haaien terwijl ze de wetenschap volgen om dit te onderzoeken.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 62% | IMDb ★ 6,2

Ook rond Spanje, Frankrijk en zelfs Nederland zijn recent haaien gespot. Hoogstwaarschijnlijk komt dat door temperatuurstijgingen, klimaatsveranderingen of andere oorzaken. Dit verhaal speelt zich af in het Amerikaanse Cape Cod, waar in 2010 de eerste haaiaanvallen plaatsvonden. Hoe gaan we om met deze nieuwe realiteit? Wie een soort Jaws-achtige sensatie wil beleven, komt met deze film van een koude kermis thuis. Deze documentaire gaat namelijk vooral over echte mensen, die oplossingen zoeken tegen de levensgevaarlijke nieuwkomer in hun leefgebied: De witte haai, die nummer één staat in de voedselketen. Maar kunnen we verstoorde ecosystemen veranderen en het tij nog keren? En nog belangrijker: wie is nu de echte bedreiging? Drie sterren.

Cast
Naast Lisa Sette zijn ook Greg Skomal, Meg Winton en Alec Wilkinson te zien in deze documentaire. Deze productie is geregisseerd door Ivy Meeropol (Bully. Coward. Victim. The Story of Roy Cohn).

Vanaf 27 juli 2023 is de documentaire After the Bite te zien op HBO Max. Genre: Documentaire. Tijdsduur: 88 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's