Deze vijf legendarische filmklassiekers zijn nu beschikbaar op Netflix

Deze vijf legendarische filmklassiekers zijn nu beschikbaar op Netflix
Met The Green Mile en meer

Kijktip :

Begin deze maand zijn er diverse oude pareltjes afgestoft of nieuw in de filmbibliotheek van Netflix gezet. Stuk voor stuk dikke aanraders, met The Green Mile, Dances with Wolves en meer. Gids.tv heeft de beroemde films op een rij gezet.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Bird on a Wire (1990)

IMDb ★ 6,0

Bron: Universal Pictures

Eerlijk is eerlijk, actiefilm Bird on a Wire is geen hoogvlieger maar wel een cultklassieker uit de jaren negentig met een jonge Mel Gibson en Goldie Hawn in de hoofdrollen. Een oude vlam ontdekt dat haar ex-vriendje uit het verleden een gelokaliseerde FBI-informant is die erop uit is om slechteriken te stoppen. Lees hier waar je de film Bird on a Wire kunt streamen.

Dances with Wolves (1990)

IMDb ★ 8,0

Bron: Orion Pictures

Voor oude en nieuwe generaties is dit zeker genieten, want een epos zoals deze productie met Kevin Costner in de hoofdrol zie je zelden. Het verhaal van Lt. John Dunbar, die intrekt bij een Indianenstam, is er eentje om stil van te worden. Zeker als de wolf in beeld komt. De muziek, de beelden en het verhaal zijn magistraal. Lees hier waar je de film Dances with Wolves kunt streamen.

Top Gun (1986)

IMDb ★ 6,9

Bron: Paramount Pictures

Terwijl blockbuster Top Gun: Maverick door de geluidsbarrière in de Nederlandse bioscopen knalt, is de eerste Top Gun nu te vinden op Netflix. Tom Cruise is inmiddels zestig jaar, maar bij een spelletje 'zoek de verschillen' zie je dat bijna niet. Lees hier waar je de film Top Gun kunt streamen.

Jaws (1975)

IMDb ★ 8,1

Bron: Universal Pictures

Sinds 1 september draait deze zomerklassieker Jaws gewoon in de Nederlandse bioscopen. Steven Spielbergs meesterwerk weet het publiek nog steeds te boeien, over de haai die dood en verderf zaait. Lees hier waar je de film Jaws kunt streamen.

The Green Mile (1999)

IMDb ★ 8,6

Bron: Universal Pictures

Deze gevangenisfilm met een snufje sciencefiction uit het meesterbrein van Stephen King mag je niet missen. Het drie uur durende epos is zo prachtig en hartverscheurend dat je de rest van je leven alleen maar kan huilen. Het verhaal bevat ijzersterke rollen voor Tom Hanks, Michael Clarke Duncan én de muis Mr. Jingles is onvergetelijk en legendarisch. Lees hier waar je de film The Green Mile kunt streamen.

Bekijk hier het complete overzicht van films en series die je kunt streamen en kijken in september 2022.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV