Op1: Pieter Omtzigt over zijn verkiezingsprogramma gemist? | Gids.tv

Op1: Pieter Omtzigt over zijn verkiezingsprogramma gemist?
Amusement

NPO 1
2023-11-09 22:24:00
Actueel

Uitzending van Op1 gemist? Dit zijn de gasten en onderwerpen van donderdag 9 november.

  • Als er niet mét Pieter Omtzigt wordt gepraat, wordt er wel óver hem gepraat. Zijn partij Nieuw Sociaal Contract staat bovenaan de peilingen, maar wie de premierskandidaat is, blijft boven de markt hangen. Wat we wel weten: Omtzigt wil een minderheidskabinet, een richtgetal van 50.000 immigranten en Engels op universiteiten beperken. Hoe haalbaar zijn die ideeën? We bespreken het bij Op1.

  • Niet naar rechts swipen om de liefde te vinden, maar om in gesprek te gaan met iemand met een andere politieke voorkeur. Sinds kort kan het.Ruben Treurniet, een van de bedenkers van de app Bubbel Chat, laat mensen uit hun politieke bubbel stappen en wil daarmee het maatschappelijke debat stimuleren. Is het een succes? Vanavond schuift Ruben samen met ambassadeurs van Bubbel aan bij Op1.

  • Wat gebeurde er vandaag in de campagne? En wat hoorde onze politiek verslaggever in de Haagse wandelgangen? Thomas van Groningen hield alles in de gaten en vertelt in zijn rubriek ‘De dag van Thomas’ wat u allemaal nog niet heeft gezien.

Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws